GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προβληματισμός για ΧΥΤΑ και αποκομιδή των σκουπιδιών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

-Ενημέρωσε το Σώμα ο Δήμαρχος Ξάνθης για τις εξελίξεις γύρω από τον Σύνδεσμο Απορριμμάτων  -Τάχθηκε υπέρ της καταβολής αντισταθμιστικού ...

-Ενημέρωσε το Σώμα ο Δήμαρχος Ξάνθης για τις εξελίξεις γύρω από τον Σύνδεσμο Απορριμμάτων 
-Τάχθηκε υπέρ της καταβολής αντισταθμιστικού οφέλους στον Δήμο Τοπείρου, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο 

Η κατάσταση που επικρατεί στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων αλλά και οι αποφάσεις που αυτός καλείται να λάβει το προσεχές διάστημα απασχόλησαν έντονα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης. 

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της παράταξης του κ. Χρίστου Πούλιου, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον ΧΥΤΑ και την αποκομιδή των σκουπιδιών στην Νομό Ξάνθης. Όπως επισήμανε στις 31 Δεκεμβρίου 2014 λήγει η υπάρχουσα σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στο οποίο βρίσκεται ο ΧΥΤΑ ενώ απαιτείται η ανανέωση της σχετικής σύμβασης για τα επόμενη 7 χρόνια ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί χρηματοδοτούμενο έργο για τη βελτίωση και επέκταση του χώρου. 

Ταυτόχρονα ο κ. Δημαρχόπουλος τόνισε πως ο Δήμος Τοπείρου ζητά ένα ανταποδοτικό όφελος για το γεγονός πως ο ΧΥΤΑ βρίσκεται στα όρια του, με τον Δήμαρχο Ξάνθης να διευκρινίζει πως δεν έχει αντίρρηση για αυτό αρκεί να βρεθεί ο τρόπος που μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα όσο προβλέπονται από την νομοθεσία. 

“Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και πιστεύω ότι ταλανίζει όλους τους Δήμους της περιοχής. Έχουμε έναν Σύνδεσμο που εκτός του ότι διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ κάνει και την αποκομιδή των σκουπιδιών. Ο ΧΥΤΑ ανήκει στον Σύνδεσμο και άρα σε όλους τους Δήμους που μετέχουν σε αυτόν, ωστόσο χωροταξικά ανήκει στον Δήμο Τοπείρου που διεκδικεί αντισταθμιστικά οφέλη και εγώ είμαι της άποψης πως σαφώς και πρέπει αυτά να δοθούν” σημείωσε ο κ. Δημαρχόπουλος, εξηγώντας ωστόσο πως δεν είναι ευχαριστημένος από την καθαριότητα στον Δήμο Ξάνθης ενώ πρόσθεσε πως ως πρόεδρος του Συνδέσμου ζήτησε να γίνει μια οικονομοτεχνική μελέτη για να διαπιστωθεί το πόσα χρήματα πρέπει να καταβάλει ο κάθε Δήμος στον Σύνδεσμο. “Αυτή τη στιγμή όλοι οι Δήμοι θεωρούμε υπερβολικό το ποσό που δίνουμε στον Σύνδεσμο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε” πρόσθεσε.  

Κριτική στον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου άσκησε ο κ. Δημήτρης Μπένης λέγοντας πως η διαχείριση των απορριμμάτων στον Νομό έχει τεθεί σε κίνδυνο με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου στον Σύνδεσμο. Ο Δήμαρχος Ξάνθης τόνισε πως δεν θέλει να μπει σε μια τέτοια συζήτηση ωστόσο σημείωσε λίγη ώρα αργότερα πως ο ίδιος δεν θα ήθελε να είναι πρόεδρος σε έναν Σύνδεσμο που δεν θα είχε την πλειοψηφία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια