GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταρρέουν κλινικές των Νοσοκομείων της Θράκης – Στα όρια εξουθένωσης το ιατρικό προσωπικό

-Καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης για την κατάσταση Στα όρια λειτουργικής κατάρρευσης οδηγούνται πολ...

nosokomeia_thrakis-Καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης για την κατάσταση

Στα όρια λειτουργικής κατάρρευσης οδηγούνται πολλές κλινικές των Νοσοκομείων της Θράκης λόγω της απογύμνωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κ.Υ. Θράκης, η οποία κρούει το κουδούνι του κινδύνου επισημαίνοντας πως το ιατρικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια της εξουθένωσης. 

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων, “η απογύμνωση των Νοσοκομείων της Θράκης από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό οδηγεί πολλές κλινικές στα όρια λειτουργικής κατάρρευσης. Οι θέσεις των ιατρών που αποχωρούν από τα Νοσοκομεία παραμένουν κενές ή καλύπτονται περιστασιακά από επικουρικούς ιατρούς. Παράλληλα την ώρα που όλο και περισσότεροι ασθενείς προστρέχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας οι λειτουργοί υγείας συχνά εργάζονται στα όρια της εξουθένωσης”. 

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται πως “τα τεραστία κενά σε ιατρικό προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί στο ΕΣΥ οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων και το Υπουργείο Υγείας προσπαθούν συστηματικά να καλύψουν με μετακινήσεις ιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Μάταια, το αποτέλεσμα είναι συνήθως να μετακυλίονται οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό! Πέραν αυτού, οι παραπάνω μετακινήσεις λαμβάνουν τη μορφή εκτοπίσεων καθώς πραγματοποιούνται παρά τη θέληση των ιατρών, παραβιάζοντας κατάφωρα συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι προφανές ότι με μετακινήσεις ιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο δεν πρόκειται καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας ιδιαίτερα της περιοχής μας. Η μονή λύση που υπάρχει στο πρόβλημα των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού είναι απλή: η προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στα Νοσοκομεία”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια