GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή το νέο πλαίσιο για τα προνοιακά επιδόματα

Σύντομα αναμένεται να υποβληθεί σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή το νέο σχέδιο για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων.  Οι ομάδες εργασίε...

Σύντομα αναμένεται να υποβληθεί σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή το νέο σχέδιο για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων. 

Οι ομάδες εργασίες που είχαν συγκροτηθεί την άνοιξη του 2013 με σκοπό τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου Κανονιστικού Πλαισίου χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων, έχουν ολοκληρώσει το έργο τους σε σημαντικό βαθμό και όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, υπολείπονται ακόμη κάποιες ρυθμίσεις ως προς τις προϋποθέσεις ιατρικής φύσης χορήγησης των προνοιακών παροχών.

Όπως κάνει γνωστό ο υπουργός Εργασίας, σήμερα οι αιτήσεις για προνοιακά επιδόματα αποτελούν το 75%- 80% του συνολικού αριθμού των εισερχομένων αιτημάτων στα ΚΕΠΑ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση αναφοράς που είχε υποβληθεί από τους βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, Γιάννη Γκιόκα και Γιώργου Λαμπρούλη για τα άτομα με αναπηρία που ζουν αποκλειστικά και μόνον από το επίδομα της Πρόνοιας ή από τις παροχές αναπηρίας που δίνονται από τους φορείς ασφάλισης.

Ο υπουργός παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι μειώθηκε ο μέσος χρόνος αναμονής για τις υπηρεσίες των ΚΕΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια