GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι βροχοπτώσεις κατέστρεψαν τους βαμβακοπαραγωγούς στη Ροδόπη – Συνάντηση με Παυλίδη

-Το 50% των καλλιεργειών βάμβακος του Ν. Ροδόπης έχει καταστραφεί  -Συνολικά έχουν υποστεί ζημιές περίπου 220.000 στρέμματα σε όλη την Π...

-Το 50% των καλλιεργειών βάμβακος του Ν. Ροδόπης έχει καταστραφεί 
-Συνολικά έχουν υποστεί ζημιές περίπου 220.000 στρέμματα σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ 

Ανυπολόγιστες καταστροφές στους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε πριν από μερικές ημέρες την περιοχή, καθώς εκτιμάται ότι σχεδόν το 50% της φετινής παραγωγής έχει υποστεί ζημιά. 

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις προκάλεσαν ζημιές στους παραγωγούς βαμβακιού τόσο στη Ροδόπη όσο και ευρύτερα στην ΑΜΘ, όπου περίπου 220.00 στρέμματα είναι αδύνατον να συγκομισθούν, ενώ αντίστοιχες ζημιές έχουν υποστεί εκτάσεις 3.000 στρεμμάτων παραγωγής τεύτλων στον Νομό Έβρου και 1.000 στρέμματα καλαμποκιού στην ίδια περιοχή

Την Τρίτη ομάδα παραγωγών του Ν. Ροδόπης ζήτησαν και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Χρήστου Μέτιου, και έθεσαν το μείζον ζήτημα της καταστροφής που έχουν υποστεί, λόγω του κατακλυσμού των εκτάσεων και της αδυναμίας συγκομιδής, από τις συνεχείς και άκαιρες βροχοπτώσεις μετά την 20η Οκτωβρίου 2014 έως και σήμερα. 

Οι παραγωγοί μεταξύ άλλων ζήτησαν από τον κ. Παυλίδη να υποστηρίξει το αίτημα τους προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να μην ισχύσει για φέτος το πλαφόν ελάχιστης παραγωγής για τις επιδοτήσεις κατόπιν των παραπάνω ζημιών.
Ο Περιφερειάρχης, με επιστολή του, ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Καρασμάνη και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ ότι εκτάσεις καλλιέργειας βαμβακιού σε όλη την Περιφέρεια, περί τις 220.000 στρέμματα, είναι αδύνατον να συγκομισθούν, επίσης εκτάσεις 3.000 στρεμμάτων παραγωγής τεύτλων στον Νομό Έβρου και 1.000 στρέμματα καλαμποκιού στον Νομό Έβρου.

Πλέον των άλλων και σε επιβεβαίωση με τον ΕΛΓΑ, τονίζεται ότι οποιοσδήποτε παραγωγός θεωρεί ότι ζημιώθηκε στα πλαίσια του Νόμου μπορεί να προβεί σε αναγγελία δικαιώματος στον ανταποκριτή του Δήμου, όπου οι καλλιέργειες, για να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια