GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δώρο άδωρο το χειμερινό 10ήμερο εκπτώσεων για την αγορά της Ξάνθης – Υποτονική η κίνηση

-“Από ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής οικονομίας έχουμε καταντήσει σκελετός” δηλώνει ο Ευθύμης Μίλκογλου  -Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το... ...

-“Από ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής οικονομίας έχουμε καταντήσει σκελετός” δηλώνει ο Ευθύμης Μίλκογλου 
-Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το... άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 

Ανικανοποίητους άφησε τους καταστηματάρχες της Ξάνθης το χειμερινό 10ήμερο εκπτώσεων που ξεκίνησε επισήμως την 1η Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε εννιά ημέρες μετά, μιας και οι καταναλωτές παρέμειναν φειδωλοί στις αγορές τους και η κίνηση υποτονική. 

"Το δεκαήμερο ήταν μέτριο, ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα υπάρχει αυτή η κίνηση που περιμένουν κάποιοι. Τα λεφτά είναι μετρημένα, έχουμε γίνει γραφικοί και λέμε τα ίδια και τα ίδια. Η ανάπτυξη θα έρθει αν δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που πλέον φαίνονται με τα κιάλια” σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου, διαπιστώνοντας πως “από ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής οικονομίας οι έχουμε καταντήσει ο σκελετός”. 

Τα καταστήματα της πόλης προσέφεραν σε αρκετά από τα προς διάθεση προϊόντα τους συμφέρουσες προσφορές, ωστόσο κοινή παραδοχή όλων παραμένει το γεγονός πως η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει συρρικνωθεί δραματικά. 

“Φτάνει! μέχρι εδώ. Δεν είμαστε πειραματόζωα, εάν θέλουν να λαμβάνουν χρήματα από εμάς πρέπει και να μας δώσουν, σε λίγο δεν θα έχουν να παίρνουν τίποτα από κανέναν, δυστυχώς” προσθέτει με νόημα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. 

Σύσκεψη για τις Κυριακής
Την ίδια στιγμή το πρωί της Τετάρτης στην ΠΕ Ξάνθης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με θέμα το άνοιγμα των καταστημάτων στην πόλη τις Κυριακές. Υπενθυμίζεται πως πέρσι ο Εμπορικός Σύλλογος έλαβε απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων για 7 Κυριακές τον χρόνο, ενώ φέτος ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να κατατεθούν προτάσεις απ' όλους τους φορείς ώστε να ληφθεί τελικά η σχετική απόφαση.  

“Προφανώς δεν μας φτάνουν οι 7 Κυριακές και χρειάζονται και άλλες. Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική σε ορισμένα θέματα. Εμάς η άποψή μας είναι συγκεκριμένη, η Κυριακή αποδείχθηκε ένα πείραμα που έχει αποτύχει. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά το Σάββατο και έχει τις Κυριακές; Το θέμα είναι προς συζήτηση, θα ερωτηθούν οι συνάδελφοι, θα μιλήσουμε και με τους όμορους Νομούς, υπάρχει μια καλή συνεργασία με τους γύρω συναδέλφους και από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα κινηθούμε και εμείς” αναφέρει ο κ. Μίλκογλου, τονίζοντας πως η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά τις 10 Δεκεμβρίου. “Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως η θέση της Περιφέρειας είναι να ακουστούν οι προτάσεις από εκεί και πέρα θα παρθεί η όποια απόφαση.  Με ενοχλεί όταν κάποιοι σκέφτονται με παρωπίδες. Με την Κυριακή δεν θα φέρεις ούτε την ανάπτυξη ούτε τον τουρισμό. Φέρε τον τουρισμό και μετά ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του. Αλλά να ανοίγουμε τα καταστήματα χωρίς ουσία το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αυξάνουμε τα χρέη μας και να οδηγούμαστε στο κλείσιμο. Θα μείνουν μόνο τα πολυκαταστήματα αυτό που τελικά θέλουν δηλαδή”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια