GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θηλιά ο Σύνδεσμος Απορριμμάτων και για τον Δήμο Αβδήρων – Αύξηση 200.000 ευρώ στη συνδρομή

-Αντιδράσεις για τα χρήματα που καλείται να καταβάλει ο Δήμος στον ΣΔΑΝΞ  Προβληματισμός και στον Δήμο Αβδήρων επικρατεί σχετικά με τα...

-Αντιδράσεις για τα χρήματα που καλείται να καταβάλει ο Δήμος στον ΣΔΑΝΞ 

Προβληματισμός και στον Δήμο Αβδήρων επικρατεί σχετικά με τα χρήματα που καταβάλει ο Δήμος στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης. 

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου το απόγευμα της Δευτέρας το 2015 ο Δήμος θα κληθεί να καταβάλει περί τις 700.000 ευρώ, δηλαδή θα επιβαρυνθεί με 200.000 ευρώ επιπλέον, ποσό το οποίο όπως αναφέρθηκε καταλογίστηκε στον Δήμο Αβδήρων βάσει τις έκτασης που καταλαμβάνει. 

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στο Δ.Σ. ενώ όπως επισημάνθηκε το ζήτημα των σκουπιδιών είναι πολύ σοβαρό και θα έπρεπε να γίνει μια ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τον ΣΔΑΝΞ ώστε να καθορίσει ο Δήμος τη θέση που θα κρατήσει. 

Ως έχουν τα δημοτικά τέλη 
Την ίδια στιγμή τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τη διατήρηση των δημοτικών τελών στα σημερινά επίπεδα, με την αντιπολίτευση να καταψηφίζει ζητώντας μειώσεις. “Ήδη ο Σύνδεσμος φέτος έκανε μείωση 60.000 ευρώ και προτείνουμε στοιχειοθετημένα και μόνο για το 2015 να γίνει αυτή η μείωση” ανέφερε ο κ. Βασίλης Τσολακίδης, εξηγώντας πως “έρχονται εξελίξεις όσον αφορά το θέμα των σκουπιδιών, πάμε και στην ανακλύκλωση δεν ξέρουμε ποια θα είναι η επιβάρυνση μετά για τον Δήμο. Ο Σύνδεσμος είναι συνιδιοκτησία όλων των Δήμων και έχουμε δικαιώματα, είναι περιουσία του Συνδέσμου και ο εξοπλισμός, και το κτίριο και η χωματερή και αυτό πρέπει καλά να το βάλουν κάποιοι στο μυαλό τους και να μην έχουν τη λογική ότι ελέγχουν τα πάντα”. 

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσιτιρίδης ανέφερε πως στην παρούσα χρονική περίοδο τα οικονομικά του Δήμου δεν επιτρέπουν την οποιαδήποτε μείωση στα δημοτικά τέλη ενώ απαντώντας στον κ. Τσολακίδη σημείωσε πως “είστε ο μοναδικός Δήμαρχος που αύξησε την προηγούμενη 4ετία τα δημοτικά τέλη και τώρα στην αντιπολίτευση ήρθες και μας λες ότι πρέπει να τα μειώσουμε. Γιατί δεν το έκανες την προηγούμενη 4ετία; Εμείς λέμε ότι πρέπει να μείνουν στα ίδια επίπεδα”. 

Ζήτησε γραφεία η Αντιπολίτευση
Στο περιθώριο της συζήτησης μάλιστα του θέματος των σκουπιδιών ο κ. Τσολακίδης ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να παραχωρηθεί στην αντιπολίτευση χώρος γραφείων, όπως προβλέπεται σχετικώς σημείωσε, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα γραμματειακής υποστήριξης για την κατάρτιση των εισηγήσεων από πλευράς της αντιπολίτευσης. 

Έργα και... ημέρες στον Δήμο 
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η προσωρινή ή οριστική παραλαβή μιας σειράς έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο, καθώς και η έγκριση ανακεφαλαιωτικών πινάκων σε έργα που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, τα οποία στο σύνολό τους αφορούν ασφαλτοστρώσεις δρόμων και δημιουργία πεζοδρομίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια