GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Υπερσυνταγογράφηση και διαφθορά στοιχίζουν εκατ. ευρώ»

Πάνω από το 30% των δαπανών υγείας αφορά υπερβάσεις και φαινόμενα προκλητής ζήτησης, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός κ...


Πάνω από το 30% των δαπανών υγείας αφορά υπερβάσεις και φαινόμενα προκλητής ζήτησης, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την απάτη και τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας. 


Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, η Ελλάδα παρουσιάζει τον ίδιο αριθμό συνταγών με την Ισπανία, παρά το γεγονός πως η δεύτερη έχει πενταπλάσιο πληθυσμό. 

«Πράγματι οι αλόγιστες δαπάνες, η προκλητή ζήτηση, η παραβατική συμπεριφορά από ορισμένους παρόχους υγείας και η άτυπη καθιέρωση των παραπληρωμών (το γνωστό σε όλους φακελάκι) έχουν ζημιώσει και συνεχίζουν να ζημιώνουν το κράτος με απώλειες εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, όμως προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στους ασθενείς οι οποίοι είτε υποβάλλονται σε περιττές εξετάσεις ή/και θεραπείες προκειμένου να κερδίζουν κάποιοι, θέτοντας σε κίνδυνο την υγείας τους, είτε δέχονται ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις να προβούν σε άτυπες παραπληρωμές προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ή καλύτερη αντιμετώπιση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια