GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επί ποδός για τον έμπολα στην ΑΜΘ – Ενημερωτικές εκδηλώσεις και προληπτικά μέτρα προστασίας

Στο πόδι βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ για την πιθανή εμφάνιση κρούσματος του ιού έμπολα στην περιοχή, καθώς ήδη εδ...

Στο πόδι βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ για την πιθανή εμφάνιση κρούσματος του ιού έμπολα στην περιοχή, καθώς ήδη εδώ και εβδομάδες λαμβάνονται πάντα στο μέτρο του δυνατού προληπτικά μέτρα προστασίας. 

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσα στον Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τον ιό στο Τελωνείο των Κήπων ενώ αντίστοιχες δράσεις προγραμματίζονται και για άλλες περιοχές κατά μήκος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Παράλληλα, έχουν ήδη διανεμηθεί ενημερωτικά φυλλάδια με ευθύνη των υπηρεσιών υγείας σε πολίτες, επισκέπτες αλλά και υπηρεσίες με την έμφαση να δίνεται κυρίως στα σύνορα της χώρας, κατ' εφαρμογή άλλωστε και των σχετικών επισημάνσεων από πλευράς του Υπουργείου Υγείας. Από κόσκινο περνούν και τα πλοία που καταφτάνουν στην περιοχή, καθώς οι επιβάτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση ενώ έχει δοθεί σχετική εντολή στα τρία λιμάνια της Περιφέρειας ΑΜΘ, ήτοι της Καβάλας, του Πόρτο Λάγος και της Αλεξανδρούπολης, να ενημερώσουν τους αρμόδιους φορείς σε περίπτωση που υπάρξει άφιξη πλοίου από τις ενδημικές χώρες.  

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός εκτιμώντας πως οι υπηρεσίες πράττουν τα δέοντα και παρά την οικονομική κρίση είναι σε θέση να αμυνθούν και αντιμετωπίσουν ένα πιθανό κρούσμα. 

Ανάμεσα στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται και μια στην περιοχή της Δράμας, και πιο συγκεκριμένα στο Παρανέστι όπου λειτουργεί το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών, στο οποίο κρατούνται μη νόμιμοι μετανάστες και από την Αφρική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια