GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καβάλα: Αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας στο επιβατικό λιμάνι

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.) για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην πόλη της Καβάλας και την...

limenas_kavalasΙδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.) για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην πόλη της Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας.

Η φετινή σεζόν που έκλεισε με την άφιξη τα προηγούμενα 24ωρα στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» των δυο εντυπωσιακών κρουαζιερόπλοιων Seven Seas Voyager και Louis Cristal, έφερε συνολικά στην πόλη της Καβάλας περισσότερους από 13.000 επιβάτες που μετέφεραν 26 κρουαζιερόπλοια καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, έναντι 7.000 επιβατών που αποβιβάστηκαν το 2013 την ίδια περίοδο τους οποίους μετέφεραν στην περιοχή 25 κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Ο.Λ.Κ. η ανοδική τάση θα συνεχιστεί και το 2015. Με την ολοκλήρωση των έργων θωράκισης και επέκτασης του προσήνεμου μόλου, καθώς και των συμπληρωματικών έργων υποδομής (δίκτυα Η/Μ, πυρόσβεσης, ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σκαφών, επιστρώσεις δαπέδου και τοποθέτηση προσκρουστήρων), το επιβατικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» συνολικού μήκους 480 μέτρων, θα προσδώσει την αναγκαία λιμενική υποδομή για την πλαγιοδέτηση περισσότερων μεγάλων τουριστικών σκαφών (κρουαζιερόπλοιων).

Δεν υπάρχουν σχόλια