GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στα ερείπια του οθωμανικού χωριού στη συμβολή Αρκουδορέματος και Σκοτεινού Ρέματος ο ΕΟΣ

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης πραγματοποίησε με επιτυχία τις δύο προγραμματισμένες πορείες του. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν κ...

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης πραγματοποίησε με επιτυχία τις δύο προγραμματισμένες πορείες του. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν και στις δύο μεγάλη, παρότι η αγορά της πόλης ήταν ανοικτή.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη πορεία, που περιλάμβανε την εξερεύνηση των ερειπίων οθωμανικού χωριού στη συμβολή Αρκουδορέματος και Σκοτεινού Ρέματος, συμμετείχαν 16 ορειβάτες. Η διαδρομή εξελίχθηκε χωρίς απρόοπτα, με χαμηλές θερμοκρασίες, μεταξύ 1 και 10 C,  αλλά με αίθριο καιρό. Η διάρκεια της ήταν 7 ώρες και διανύθηκαν 20 km σε όμορφα δασικά μονοπάτια της περιοχής.

Στη δεύτερη πορεία, η συμμετοχή ήταν μαζικότερη, καθώς συμμετείχαν 19 ενήλικες και 8 παιδιά. Η ομάδα ξεκίνησε από δασικό δρόμο κοντά στο χωριό Ισαία και κατέληξε  μέσω δασικού μονοπατιού, στο “χαμένο” πέτρινο εκκλησάκι της Παναγίας. Η συνολική διάρκεια ήταν 4 ώρες.

Για την επόμενη Κυριακή 9 Νοεμβρίου το πρόγραμμα έχει αλλάξει. Θα πραγματοποιηθεί η ανάβαση στην κορυφή Καρπούζι (1297 μ), που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Νοεμβρίου.
Η διαδρομή διαρκεί 7 ώρες και είναι βαθμού δυσκολίας 2.

Για περισσότερες πληροφορίες στον υπεύθυνο της ανάβασης, Νίκο Δόλιαρη (στο τηλ. 6937014076), στη σελίδα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης [www.eosx.gr] και στο Facebook [http://www.facebook.com/eosxanthis].
-- 
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης
Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Ξάνθης "Φίλιππος Αμοιρίδης" Θ.5
Τ.Θ. 190 - Τ.Κ. 67100 Ξάνθη
Τηλ: 6972003910
Τηλ. Καταφυγίου: 2541068023

http://www.eosx.gr
http://www.facebook.com/eosxanthis

Δεν υπάρχουν σχόλια