GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στη Σαμοθράκη ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού - “Να αποκτήσει το νησί της θέση που του αξίζει”

Την Πέμπτη 30.10.2014 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Π-ΑΜΘ κ. Μιχάλης Αμοιρίδης επισκέφτηκε τη Σαμοθράκη όπου συναντήθηκε ...

Την Πέμπτη 30.10.2014 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Π-ΑΜΘ κ. Μιχάλης Αμοιρίδης επισκέφτηκε τη Σαμοθράκη όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Βίτσα Αθανάσιο και συνεργάτες του. Συζητήθηκαν θέματα ουσίας που έχουν να κάνουν με την τουριστική ανάπτυξη αλλά και γενικότερα προβλήματα που συνδέονται και επηρεάζουν την επισκεψιμότητα. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη βούληση και εντολή  του Περιφερειάρχη κου Γιώργου Παυλίδη για συνεργασία με το Δήμο και στήριξη της Σαμοθράκης. Δεσμεύτηκε για βοήθεια στην τουριστική προβολή του νησιού και υποστήριξη στην προσπάθεια επίλυσης χρόνιων προβλημάτων στις τουριστικές υποδομές. 
 
Η από ετών απώλεια της σύνδεσης του νησιού με το Λαύριο, προκάλεσε τεράστια μείωση των επισκεπτών και παράλληλα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Η προσπάθεια για ναυτιλιακή σύνδεση –τουλάχιστον- με τη Λήμνο θα είναι κοινή. 
 
Συζητήθηκε επίσης το φαινόμενο των ‘’ελεύθερων κατασκηνωτών’’ το οποίο δημιουργεί περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και θέματα πυρασφάλειας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Συμφωνήθηκε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η φύση και το παρθένο περιβάλλον και θα υπάρξει συνεργασία για την αποτροπή του φαινομένου, την άμεση απομάκρυνση των παράνομων κατασκηνωτών και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. 
 
Το απόγευμα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Π-ΑΜΘ κ. Μιχάλης Αμοιρίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης και Ξενοδόχο κο Γιάννη Γλήνια και τους συνεργάτες του. Παρουσία κατοίκων του νησιού, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την τουριστική υποδομή και προβολή του νησιού. Κοινή πεποίθηση είναι ότι η Σαμοθράκη είναι ένα νησί με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό. Η παρθένα φύση, τα φαράγγια και οι καταρράκτες του, οι παραλίες του αλλά και η τοπική κουζίνα με ντόπια κρέατα και ψάρια, σε συνδυασμό με την ήπια τουριστική ανάπτυξη το καθιστούν προορισμό ιδιαίτερου χαρακτήρα, του οποίου τα χαρακτηριστικά πρέπει να διαφυλαχθούν αλλά και να προβληθούν κατάλληλα.
 
«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα συνεργαστεί στενά με το Δήμο και τους φορείς του νησιού, για την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Σαμοθράκη (διάβαση φαραγγιών, ορειβασία, καταδύσεις κα), την μοναδική φύση και αρχιτεκτονική του, την γαστρονομία του. Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου του νησιού, με κατάλληλη προβολή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό της μοναδικότητας της, είναι απαραίτητη για να αποκτήσει η Σαμοθράκη τη θέση που της αξίζει στο τουριστικό χάρτη, πάντα προς όφελος των κατοίκων της, με διατήρηση της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και χωρίς να διαταραχθεί το παρθένο φυσικό περιβάλλον της».

Δεν υπάρχουν σχόλια