GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στο επίκεντρο των επιστημόνων

Με φόντο τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που θεριεύουν στη χώρα μας αλλά και το νέο μοντέλο πρόληψης και αντιμετώπισής τους που επιχειρεί ...

limoxeisΜε φόντο τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που θεριεύουν στη χώρα μας αλλά και το νέο μοντέλο πρόληψης και αντιμετώπισής τους που επιχειρεί να εφαρμόσει η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιείται εφέτος το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελέγχου Λοιμώξεων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός, στο οποίο συμμετέχουν έγκριτοι ειδικοί και διακεκριμένοι επιστήμονες, πρωτοπόροι σε θέματα Δημόσιας Υγείας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, οι οποίοι έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στο συστηματικό σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, καθώς και για την έγκυρη σχετική ενημέρωση φορέων και πολιτών. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί διαλέξεις, συζητήσεις σε θέματα ενδιαφέροντος και στρογγυλά τραπέζια στοχευμένα σε σύγχρονα επιστημονικά πεδία που αφορούν μεγάλο αριθμό ιατρικών ειδικοτήτων, όπως παθολόγους, πνευμονολόγους, παιδιάτρους, χειρουργούς κα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων (Ε.Ε.Ε.Λ.) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

Σύμφωνα με το Δ.Σ. της ΕΕΕΛ, η εκδήλωση αυτή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ «καθώς τα νέα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα, στην Ελλάδα και διεθνώς, υπαγορεύουν την επεξεργασία νέων παραμέτρων, την εξεύρεση σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων και την εφαρμογή επιστημονικά τεκμηριωμένων και εφικτών μεθόδων και πρακτικών, στο τεράστιο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας. Η συμμόρφωση στις ασφαλείς ιατρονοσηλευτικές πρακτικές, όπως η πιο απλή, αλλά και βασική της Υγιεινής των χεριών, αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι στη γεφύρωση του χάσματος».

Για το λόγο αυτόν, η θεματολογία στηρίζεται στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας, στην ενημέρωσή τους για τα σύγχρονα τρέχοντα θέματα δημόσιας υγείας, στην διαδραστική ανταλλαγή απόψεων και στην παροχή εργαλείων -με τα κλινικά φροντιστήρια – για την ενσωμάτωση της πρόληψης στην καθημερινή κλινική πρακτική. 

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για να αναδειχθούν τα προβλήματα και να συζητηθούν οι λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο χώρο του ελέγχου λοιμώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια