GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σάλος με τα τέλη κυκλοφορίας των ζευγαριών - Εξέδωσε ανακοίνωση το Υπουργείο με διευκρινήσεις

Κακός χαμός γίνεται εδώ και μερικές ημέρες με τα τέλη κυκλοφορίας.  Οι διαμαρτυρίες –κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- πάνε και έρ...

teli_kukloforiasΚακός χαμός γίνεται εδώ και μερικές ημέρες με τα τέλη κυκλοφορίας. 

Οι διαμαρτυρίες –κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- πάνε και έρχονται επειδή για τα αυτοκίνητα που ανήκουν από κοινού στους δύο συζύγους έχουν εκδοθεί δύο ειδοποιητήρια πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Έχει δημιουργηθεί τεράστια παρεξήγηση καθώς οι συνιδιοκτήτες πιστεύουν ότι τα τέλη έχουν βεβαιωθεί δύο φορές. Μια για τον σύζυγο και μια για την σύζυγο.

Για να κοπάσει ο θόρυβος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε πριν από λίγο διευκρινιστική ανακοίνωση. Με την ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι τα τέλη δεν έχουν βεβαιωθεί δύο φορές και η έκδοση του διπλού ειδοποιητηρίου γίνεται για να μπορέσει αν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας όποιος το επιθυμεί.

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:
Αναφορικά με τα έντυπα Τελών Κυκλοφορίας 2015 σας ενημερώνουμε ότι, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών δημιουργούνται ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για τον Α.Φ.Μ. κάθε συνιδιοκτήτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάκτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή τους από αυτόν που το επιθυμεί. Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνο από τον έναν συνιδιοκτήτη και τούτο διότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν, τα τέλη κυκλοφορίας είναι αδιαίρετα.

Επισημαίνεται ότι, τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργούνται ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για κάθε συνιδιοκτήτη ξεχωριστά, κάτι που ήταν ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια όταν η αποστολή τους γίνονταν ταχυδρομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια