GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η συνταγή της ημέρας: Ατομικά κέικ σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας

Συστατικά 290 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια 60 γρ βούτυρο σε θερμ. δωματίου 50 γρ ζάχαρη 4 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια κα...

Συστατικά
290 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
60 γρ βούτυρο σε θερμ. δωματίου
50 γρ ζάχαρη
4 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους

Υλικά για τη σάλτσα
125 μλ κρέμα γάλακτος
140 γρ λευκή ή μαύρη κουβερτούρα σε κομματάκια

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσω μεταλλικά ή πορσελάνινα φορμάκια. Λογικό όμως είναι τα πορσελάνινα να θέλουν λίγο παραπάνω ψήσιμο από τα μεταλλικά γιατί είναι πιο χοντρά.

Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή μικροκύματα

Προσθέτουμε τα 25 γρ ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά καλά και μετά προσθέτουμε και τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και όταν φουσκώσει αρκετά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 25 γρ ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε τη μαρέγκα αλλά δεν θέλουμε να σφίξει πάρα πολύ.. 

Ας μην ξεχνάμε ότι η μαρέγκα είναι ασπράδι που μέσα του έχουμε βάλει εκατομμύρια μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα. Αν ανακατεύω πολύ τη μαρέγκα λογικό είναι να χαθούν πολλές από τις φυσαλίδες αυτές με αποτέλεσμα να ξεφουσκώσει.

Θυσιάζουμε το 1/3 της μαρέγκας και το ανακατεύουμε καλά με το μείγμα της σοκολάτας. Ρίχνουμε σε όλο το παραπάνω μείγμα την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας. Προσέχουμε όμως να μην την παρα ανακατέψουμε και και να "πέσει" το μείγμα μας. 

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 200 βαθμούς και αναποδογυρίζουμε στα πιάτα.

Για τη σάλτσα βάζουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα και πριν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Έχουμε ψιλοκόψει τη σοκολάτα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.

Χρόνος Εκτέλεσης:45'
Μερίδα/ες: 6-8 κεκάκια
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια