GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


415 πρώην δημοσίους υπαλλήλους και λίστες με 65 CD ψάχνει η Εφορία

Πρόκειται για άτομα που εντοπίστηκαν το 2010 ότι  έχουν βγάλει χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά μόλις έγιναν αντιληπτοί και ότι μπ...

Πρόκειται για άτομα που εντοπίστηκαν το 2010 ότι  έχουν βγάλει χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά μόλις έγιναν αντιληπτοί και ότι μπαίνουν στο στόχαστρο, βγήκαν σε σύνταξη ή παράτησαν τις θέσεις τους στο δημόσιο ώστε να μην μπορούν να ελεγχθούν.

Στο ΚΕΦΟΜΕΠ εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της για πάταξη της φοροδιαφυγής η κυβέρνηση, καθώς η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου ανέθεσε στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου – σε συνεννόηση και με τους οικονομικούς εισαγγελείς- για να διερευνήσει λίστα με χιλιάδες ονόματα που περιέχονται σε 65 CD που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές, ατόμων που εμφανίζουν περιουσία δυσανάλογα μεγάλη με τα εισοδήματα που δήλωναν στην εφορία.

Λαβράκια έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στην ΑΜΘ – Εργολάβος “ξέχασε” να δηλώσει 410.000 ευρώ

Στο ΚΕΦΟΜΕΠ ανατέθηκε επίσης σήμερα και η έρευνα για τους 415 πρώην υπαλλήλους του δημοσίου, οι οποίοι εντοπίστηκαν το 2010 πως έχουν βγάλει χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά μόλις έγιναν αντιληπτοί και ότι μπαίνουν στο στόχαστρο, βγήκαν σε σύνταξη ή παράτησαν τις θέσεις τους στο δημόσιο ώστε να μην μπορούν να ελεγχθούν από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. 

Για το λόγο αυτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα τα ονόματα των υπαλλήλων αυτών στην κυρία Σαββαΐδου, προκειμένου να ελεγχθούν από την εφορία όπως όλοι οι ύποπτοι φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια