GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ροζ το Δημαρχείο στην Ξάνθη για τον καρκίνο του μαστού – Εκδήλωση στην Κ. Πλατεία (+VIDEO)

-Έλουσαν με ροζ φώτα το Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης το απόγευμα της Πέμπτης  Με ροζ φωτισμό έλουσαν τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθ...

-Έλουσαν με ροζ φώτα το Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης το απόγευμα της Πέμπτης 

Με ροζ φωτισμό έλουσαν τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης το Δημαρχείο της πόλης το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. 

Το Δημαρχιακό Μέγαρο της Ξάνθης, που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία, λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα φωτίστηκε με ροζ προβολείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην πρόσοψη του κτηρίου. Την ίδια στιγμή τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών προχώρησαν στη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την πρόσληψη του καρκίνου, ενώ η όλη εκδήλωση διανθίστηκε μουσικά καθώς για τον ίδιο σκοπό τοποθετήθηκε μικροφωνική εγκατάσταση σε ξύλινο οικίσκο που παραχώρησε ο Δήμος. 

Είναι μια δράση που γίνεται τα τελευταία χρόνια, φωτίζονται δημόσια κτήρια και μνημεία με ροζ χρώμα

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ελένη Λάππα “ο μήνας Οκτώβρης είναι ο μήνας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και ο Σύλλογος μας για να γίνει πιο γνωστός στην πόλη της Ξάνθης κάνει αυτή την εκδήλωση, φωτίζοντας το Δημαρχείο και παίζοντας διάφορα σποτάκια και μουσική με θέμα την πρόληψη”, ενώ παράλληλα προσθέτει πως  “η πρόληψη είναι πάρα πολύ σπουδαία γιατί σώζει τη ζωή του ανθρώπου. Βλέπουμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας, πάντα βέβαια στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό λόγω και της οικονομικής κρίσης”.  

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος Καρκινοπαθών διοργανώνει σχετικές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, ωστόσο για πρώτη φορά φέτος αποφασίστηκε η εκδήλωση αυτή να συνδυαστεί και με τη φωταγώγηση του Δημαρχείου.  “Στο πλαίσιο της εκστρατείας της πρόσληψης για τον καρκίνο του μαστού φέτος φωτίσαμε το Δημαρχείο. Είναι μια δράση που γίνεται τα τελευταία χρόνια, φωτίζονται δημόσια κτήρια και μνημεία με ροζ χρώμα. Το ροζ συμβολίζει το γυναικείο φύλο και στέλνουμε ένα φωτεινό μήνυμα, πιο άμεσο στους ανθρώπους ότι η ενημέρωση και η πρόληψη είναι αυτή που θα μας σώσει γιατί όπως λέμε η θεραπεία του καρκίνου ξεκινάει με την ενημέρωση” τονίζει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα Τραχαντέλη Σταυρούλα, εξηγώντας πως “ο καρκίνος του μαστού αφορά όλους, κανείς δεν εξαιρείται επομένως πρέπει να ενημερωνόμαστε και να προλαμβάνουμε, παρά να θεραπεύουμε. Ο καρκίνος του μαστού βλέπουμε να αυξάνεται σε ποσοστά, η πρόληψη όμως και οι καινούργιες θεραπείες έχουν πολύ καλή έκβαση. Τουλάχιστον μετά τα 40 κάθε χρόνο οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μια μαστογραφία και αυτοεξέταση. Καλό θα ήταν να παίρνουν ειδικές συμβουλές από χειρουργό για το ποιες ημέρες πρέπει να κάνουν αυτοεξέταση, γιατί το καθετί που μπορεί να ψηλαφίζουμε δεν είναι και απαραίτητα και κακοήθεια”.  


Δεν υπάρχουν σχόλια