GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μετέτρεψαν την Κεντρική Πλατεία Ξάνθης σε... κλινική! Δωρεάν εξετάσεις για την Ημέρα Ηλικιωμένων (+VIDEO)

-Οι Δομές κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Ξάνθης διένειμαν υλικό με χρήσιμες συμβουλές υγείας  Σε... κλινική μετατράπηκε για λίγες ώρ...

-Οι Δομές κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Ξάνθης διένειμαν υλικό με χρήσιμες συμβουλές υγείας 

Σε... κλινική μετατράπηκε για λίγες ώρες της Τετάρτη τμήμα της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. 

Οι Δομές κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Ξάνθης τοποθέτησαν δύο ξύλινα σπιτάκια κάτω ακριβώς από το ρολόι της πόλης στα οποία προσέρχονταν ηλικιωμένοι πολίτες για να εξεταστούν δωρεάν και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές σε θέματα υγείας. 

Οι ηλικιωμένοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν μέτρηση σακχάρου καθώς και μέτρηση της αρτηριακής πίεσης τους, με το ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν στον χώρο να τους συμβουλεύει σχετικώς ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 2.00 το μεσημέρι, ενώ το παρών σε αυτή έδωσαν μεταξύ άλλων τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος όσο και ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κος Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης. Αντίστοιχες δράσεις υλοποιήθηκαν ταυτόχρονα και στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης και πιο συγκεκριμένα στην Κεντρική Πλατεία των Κομνηνών.  

Η δράση υλοποιήθηκε από το Βοήθεια στο Σπίτι Ξάνθης, το Βοήθεια στο Σπίτι Σταυρούπολης και το ΚΑΠΗ του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο για την τρίτη ηλικία, να τους ενημερώσει για τη σπουδαιότητα της αγωγής υγείας ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πρόληψης και να τους καλέσει να συμμετέχουν με συμβολικό τρόπο στην φροντίδα της τρίτης ηλικίας.

Χρήσιμες συμβουλές 
Στο πλαίσιο της δράσης οι πολίτες έλαβαν κάποιες χρήσιμες συμβουλές πρόληψης μεταξύ των οποίων και οι ακόλουθες, στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής:
1.Τρώτε πολλά φρέσκα λαχανικά
2.Προτιμάτε το ψωμί ολικής αλέσεως 
3.Τρώτε άφθονα φρούτα
4.Όχι στα οινοπνευματώδη ποτά
5.Αποφεύγετε τα γλυκά και γενικά τη ζάχαρη 
6.Προτιμάτε το ελαιόλαδο 
7.Πίνετε πολύ νερό
8.Τρώτε συχνά ψάρι
9.Κόψτε το τσιγάρο
10.Αποφύγετε την ακινησία, ασκηθείτε.



Δεν υπάρχουν σχόλια