GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Tips για να έχετε υγιή παιδιά

Κατά τα τελευταία 25 χρόνια, ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών έχει σχεδόν τριπλασιαστεί. Επί του παρόντος, περίπου τ...

Κατά τα τελευταία 25 χρόνια, ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Επί του παρόντος, περίπου το 26 τοις εκατό των παιδιών εντός των ηλικιών από δύο έως 17, θεωρούνται υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Όμως, σαν γονείς μπορείτε να βοηθήστε το παιδί σας να έχει ένα υγιές βάρος. Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπος θα το πετύχετε.

Σταματήστε να αγοράζετε ζαχαρούχα ποτά. Αρκετές μελέτες συνδέουν την κατανάλωση των ζαχαρούχων αναψυκτικών με το αυξημένο σωματικό βάρος των παιδιών και των εφήβων (το ίδιο ισχύει και για τους ενήλικες). Τα ενεργειακά ποτά, και μάλιστα ορισμένοι χυμοί που περιέχουν ζάχαρη, δεν προσφέρουν θρεπτικά συστατικά και προσθέτουν κιλά. Άρα, καλό είναι να μη δίνετε ζαχαρούχα ποτά στα παιδιά σας και αντί για χυμούς να τους προσφέρετε φρέσκα φρούτα.

Βεβαιωθείτε, ότι το παιδί σας κοιμάται αρκετά. Οι κακές συνήθειες ύπνου μπορεί πραγματικά, να προσθέσουν κιλά στα παιδιά σας. Υπάρχει μια πολύ ισχυρή σχέση μεταξύ της στέρησης του ύπνου και της υπερβολικής αύξησης του σωματικού βάρους σε παιδιά, νέους και ενήλικες. Μια κακή βραδιά ενθαρρύνει την υπερκατανάλωση τροφής, καθώς αυξάνει την παραγωγή μιας ορμόνης, γκρελίνης, που μας κάνει να αισθανόμαστε πεινασμένοι, ενώ μειώνεται η παραγωγή μιας ορμόνης, λεπτίνης, που μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις. Τα παιδιά θα πρέπει να κοιμούνται, περίπου εννέα ώρες, ώστε να μπορούν να λειτουργούν σωστά την επόμενη ημέρα.

Σταδιακή μείωση του χρόνου της οθόνης ενός παιδιού. Η έρευνα δείχνει ότι, τα περισσότερα παιδιά περνούν πολύ χρόνο μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή, με αποτέλεσμα να είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα. Επίσης, κατά τα τελευταία 30 χρόνια, η ποσότητα του χρόνου μπροστά στις οθόνες έχει αυξηθεί δραματικά και όλο και περισσότερα παιδιά παρακολουθούν τηλεόραση σε ακόμη μικρότερες ηλικίες. Στη δεκαετία του 1970, τα παιδιά που άρχισαν να παρακολουθούν τηλεόραση, ήταν τεσσάρων χρονών. Σήμερα, τα παιδιά παρακολουθούν τηλεόραση, από πέντε μηνών, παρά τις προειδοποιήσεις ότι, όσα είναι κάτω από δύο ετών, δεν θα πρέπει να παρακολουθούν καθόλου τηλεόραση και από δύο μέχρι πέντε ετών, πρέπει να περιορίζεται σε μία ώρα την ημέρα

Να ενθαρρύνετε την ώρα του παιχνιδιού. Τα παιδιά δεν χρειάζεται να πάνε γυμναστήριο, το μόνο που χρειάζεται είναι να κινηθούν  για τουλάχιστον 60 λεπτά την ημέρα. Παίζοντας στο σαλόνι, ή να πηγαίνοντας τα στο πάρκο μετά το σχολείο, είναι αρκετό ώστε να γυμναστούν.

Μην ξεχάσετε τη συναισθηματική υγεία. Η υγιεινή διατροφή και η διασκέδαση, είναι μέρος της συνταγής για μια υγιή παιδική ηλικία. Η ευτυχία βοηθάει την αίσθηση της αυτο-αξίας. Άρα, κάντε μαζί με τα παιδιά σας πράγματα, που προωθούν την αυτοεκτίμηση τους, όπως να τα βοηθήσετε να ανακαλύψουν, στο τι είναι καλοί και να τους ενθαρρύνετε να το κάνουν.
Πηγή: jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια