GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Προβληματισμός” για την αφισορύπανση στην πόλη της Ξάνθης – Πρόστιμο στο My Club

-Επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο από το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας Έντονος προβληματισμός σχετικά με την επιβολή ή μη δι...

my_club_xanthi-Επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο από το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας

Έντονος προβληματισμός σχετικά με την επιβολή ή μη διοικητικού προστίμου στο My Club για παράνομη αφισοκόλληση δημιουργήθηκε στα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, το βράδυ της Δευτέρας. 

Όπως έγινε γνωστό στο εν λόγω κατάστημα βεβαιώθηκε παράβαση του νόμου περί αφισοκόλλησης και το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφανθεί σχετικώς με την επιβολή και το ύψος του προστίμου. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση το πρόστιμο που δύναται να επιβάλει ο Δήμος σε αντίστοιχες περιπτώσεις ξεκινά από τα 1.500 ευρώ (περίπου) και ξεπερνά τις 29.000 ευρώ! 

Επιείκεια ζήτησε ο ιδιοκτήτης
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που ζήτησε την επιείκεια του σώματος, λέγοντας πως κατά τη φετινή έναρξη λειτουργίας του My Club έγιναν κάποιες αφισοκολλήσεις έξω από την Τεχνική Σχολή της πόλης, πάνω σε υφιστάμενα πλακάτ, και σε φανάρια, ισχυριζόμενος πως αυτό συνέβη μόνο μια φορά στην έναρξη και στη συνέχεια δεν υπήρξε άλλη παράβαση. “Απασχολώ 50 άτομα προσωπικό και από υπερβάλλοντα ζήλο έγινε η αφισοκόλληση” πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως ακόμη και το ελάχιστο πρόστιμο εάν του επιβληθεί δεν είναι σε θέση να το αποπληρώσει. 

“Τα πρόστιμα πρέπει να επιβληθούν σε όλους όσοι παρανομούν, όχι μόνο σε έναν. Εγώ λέω να μηδενίσουμε σήμερα και να ξεκινήσουμε από εδώ και πέρα να επιβάλουμε πρόστιμα σε όλους” πρότεινε ο κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, με τον κ. Γιώργο Κολλάρο να απαντά πως “εγώ μηδένισα πριν από 4,5 χρόνια και πάλι τα ίδια έχουμε”, για να συμπληρώσει πως “οι διοικητικές ποινές έχουν παιδευτικό χαρακτήρα”. 

Για λίγα λεπτά επικράτησε προβληματισμός μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το ποίες θα είναι οι πιθανές επιπτώσεις των μελών που θα ψηφίσουν κατά της επιβολής του προστίμου, με τη Νομική Σύμβουλο του Δήμου να εξηγεί πως το όργανο καλείται να επιβάλει το διοικητικό πρόστιμο έχοντας στα χέρια του την έκθεση της Αστυνομίας που βεβαίωσε την παράβαση. 

Τελικώς ο κ. Καμαρίδης και η παράταξή του ψήφισαν λευκό, όπως και οι κύριοι Τσέπελης και Μπαντάκ, ενώ ο κ. Στέλιος Γουναρίδης ζήτησε να επιβληθεί έστω το χαμηλότερο δυνατό πρόστιμο. Τελικώς τα μέλη του Δ.Σ. επέβαλαν το ελάχιστο πρόστιμο που προβλέπεται για σχετικές παραβάσεις, με τον επιχειρηματία ωστόσο να απαντά πως “πολύ ευχαρίστως να το πληρώσω εάν μου φέρετε όμως μια αντίστοιχη βεβαίωση για τους χιλιάδες θιάσους που κατακλύζουν την πόλη”. 

Ένταση για την αφισοκόλληση 
Νωρίτερα τα μέλη του Δ.Σ. προχώρησαν στην έκδοση κανονιστικής απόφασης για τον καθορισμό των χώρων διενέργειας αφισοκόλλησης και την τοποθέτηση νέων καλαίσθητων διαφημιστικών ταμπλό, αν και για μερικά λεπτά επικράτησε σύγχυση μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης. 

Μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τον λόγο, επισημαίνοντας πως η πολιτική αφισοκόλληση είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν απαγορεύεται, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως η εν λόγω η κανονιστική απόφαση δεν αφορά την πολιτική αφισοκόλληση, ωστόσο σημείωσε πως το συντριβάνι της πόλης, τα φανάρια και οι τοίχοι των δημοτικών κτηρίων δεν ενδείκνυνται για την τοποθέτηση πολιτικών αφισών και πως υπάρχουν χώροι μέσα στην πόλη όπου μπορεί αυτή να πραγματοποιηθεί. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό το προσεχές διάστημα θα οριστούν και νέοι αντίστοιχοι χώροι για τις πολιτικές αφίσες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια