GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κοινωνικό Φροντιστήριο από το Kardelen

Οι ολοένα και εντεινόμενες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Παιδεία αλλά και γενικότερα στη χώρα έχουν αποδιοργανώσει πλήρως τα σχολεία τα ...

Οι ολοένα και εντεινόμενες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Παιδεία αλλά και γενικότερα στη χώρα έχουν αποδιοργανώσει πλήρως τα σχολεία τα οποία οδηγούνται σε πλήρη απαξίωση που έχει στόχο την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της εκπαίδευσης. Ο εκπαιδευτικός έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις μέσα σε μια αίθουσα 25 - 30 μαθητών, κάτι που δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό του έργο. Η τράπεζα θεμάτων που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Α' Λυκείου άφησε πολλές χιλιάδες μαθητών στην ίδια τάξη ενώ η ύλη των μαθητών της Β' Λυκείου φέτος δεν έχει οριστικοποιηθεί και εκπαιδευτικοί και μαθητές βρίσκονται στον αέρα.

Παράλληλα η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των ανθρώπων της εργασίας έχει οδηγήσει και στην αδυναμία των οικογενειών να καλύψουν τα έξοδα για τα απαραίτητα πλέον φροντιστήρια που χρειάζονται οι μαθητές για να ανταπεξέλθουν τόσο στην κάλυψη των κενών όσο και στο ανταγωνιστικό σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων. Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι, εκ των πραγμάτων, να ξεκινήσουν φροντιστηριακά μαθήματα από μικρή ακόμα ηλικία, ανεβάζοντας τα έξοδα της οικογένειας.

Πρακτικά αυτό οδηγεί στη δημιουργία ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση και αυξάνεται το ποσοστό των φτωχών μαθητών που αποκλείονται από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για αυτούς τους λόγους το στέκι πολιτικής πολιτισμού και αλληλεγγύης Kardelen φιλοξενεί φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές λυκείου που δεν έχουν τη δυνατότητα ή δε θέλουν να πάνε σε ιδιωτικό φροντιστήριο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Σάββατο 25 Οκτωβρίου στο Kardelen (Μαυρομιχάλη 5-7 1ος Ορ., κάτω από τη Φ.Ε.Ξ.) ή στο 6971922605 (Δημήτρης).

Η έναρξη των μαθημάτων ξεκινάει από Δευτέρα 27 Οκτωβρίου και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Kardelen. Το πρόγραμμα θα καταρτιστεί μετά από συνεννόηση με τους μαθητές και τους καθηγητές και τα μαθήματα θα γίνονται Δευτέρα - Παρασκευή, 17:00 - 21:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια