GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έλεγχοι σε αρτοποιεία που δεν ζυγίζουν το ψωμί

Σε κυνήγι ελέγχων έχει επιδοθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για να διαπιστώσει αν οι αρτοποιοί εφαρμόζουν τη νέα νομοθεσία που απαιτεί την πώλη...

Σε κυνήγι ελέγχων έχει επιδοθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για να διαπιστώσει αν οι αρτοποιοί εφαρμόζουν τη νέα νομοθεσία που απαιτεί την πώληση ψωμιού με το ζύγι.

Ήδη οι πρώτες καμπάνες σε αρτοποιούς που βρέθηκαν να έχουν «ξεχάσει» τον νόμο έπεσαν και σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν.

Από την 1η Αυγούστου, όταν άρχισε να εφαρμόζεται ο νόμος, έως και το τέλος Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία των ελεγκτών του υπουργείου Ανάπτυξης, επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 50.000 ευρώ σε 53 επιχειρήσεις που βρέθηκαν να μην εφαρμόζουν τον νόμο.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί και για τον λόγο αυτό οι έλεγχοι θα γίνουν πιο εντατικοί. Το διάστημα της ανοχής πέρασε και πρέπει όλοι να προσαρμοστούν» δηλώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης. Την ίδια ώρα, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει προαναγγείλει ότι θα επεκτείνει το μέτρο της διατίμησης στις οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο εισόδου και για άλλες υπηρεσίες που παρέχονται, όπως η χρήση ξαπλώστρας.

Σήμερα διατίμηση ισχύει μόνο για τις τιμές των προϊόντων των κυλικείων στις οργανωμένες πλαζ.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια