GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κινητοποίηση στην Καβάλα για τα κατασχετήρια του ΟΑΕΕ – Ψήφισμα στο παράρτημα του ΚΕΑΟ (+ΦΩΤΟ)

-Οι διαδηλωτές παρέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις του γύρω από το φλέγον θέμα των οφειλών  Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ.Ε.Α.Ο. Καβάλας πρ...

-Οι διαδηλωτές παρέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις του γύρω από το φλέγον θέμα των οφειλών 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ.Ε.Α.Ο. Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με πρωτοβουλία των γραμματειών Δράμας. Καβάλας και Ξάνθης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ. 

Παραδόθηκε ψήφισμα στην Διευθύντρια του Κ.Ε.Α.Ο με το οποίο απαιτήθηκε να σταματήσουν άμεσα όλες οι ποινικές διαδικασίες κατασχέσεων που κινήθηκαν ή ετοιμάζονται  να κινηθούν σε βάρος συναδέλφων μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων όπως επίσης και σύνολο αιτημάτων ενάντια στην προσχεδιασμένη διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος. 

Η πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων που θέλει να αφανίσει χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους προκειμένου να συγκεντρωθεί η πίτα της αγοράς στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων πρέπει να πάρει μαζική απάντηση από τους συναδέλφους καθώς οδηγεί και έχει οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση ένα πολύ μεγάλο μέρος από αυτούς. 

Η κινητοποίηση δεν ήταν παρά ένα σταθμός στον σκληρό αγώνα που απαιτείται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς δεν υπάρχουν πια περιθώρια, ούτε για εφησυχασμό , ούτε για άλλες αυταπάτες. 

ΨΗΦΙΣΜΑ 
ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Με αιχμή τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ και τα απειλητικά ραβασάκια του ΚΕΑΟ, διαδηλώνουμε σήμερα οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ,  έξω από τα ΚΕΑΟ και τις εφορίες σε όλη τη χώρα.

Σήμερα  ένας στους δύο αυτοαπασχολούμενους έχει χρέη προς τον ΟΑΕΕ και έτσι σχεδόν οι μισοί είναι ανασφάλιστοι αυτοί και οι οικογένειές τους.

Η υπαγωγή στην όποια ρύθμιση αποδεικνύεται ανέφικτη, αφού προϋποθέτει την εξόφληση και των τρεχουσών οφειλών. Από το σύνολο όσων χρωστούν στον ΟΑΕΕ μόλις το 8%, έχει ενταχθεί στη τελευταία ρύθμιση και ελάχιστοι τελικά καταφέρνουν να την τηρήσουν. 

Επίσης, μετά την επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και όλων των φοροαπαλλαγών, το τέλος επιτηδεύματος, τα τεκμήρια διαβίωσης, την προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, ο φόρος στα εκκαθαριστικά αυξήθηκε έως και 50%.

Όλα αυτά πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, ενώ μεγαλώνει η συγκέντρωση του τζίρου (πάνω από 60%) σε ολοένα και λιγότερες μεγάλες επιχειρήσεις.

Η ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ έχουν από χρόνια αποδεχτεί την ουσία των μέτρων που μας αφανίζουν και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το πτώμα μας. Δεν μας εκπροσωπούν, συσπειρωνόμαστε στη ΠΑΣΕΒΕ και παλεύουμε  για:
Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. 
Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων.

Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. «Κούρεμα» των χρεών των αυτοαπασχολουμένων προς τις τράπεζες, απ' τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ το δάνειο.

Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. 

Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. 

Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών. Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.
Καβάλα, 1/10/2014




Δεν υπάρχουν σχόλια