GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΘΡΑΚΗ: Παρωχημένη εκπαιδευτική αντίληψη η δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων κατά το Υπ. Παιδείας

-Λίγο πριν υποβάλει την παραίτησή του ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας απάντησε σε σχετικό αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  Ως μια παρωχημένη ε...

-Λίγο πριν υποβάλει την παραίτησή του ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας απάντησε σε σχετικό αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ 

Ως μια παρωχημένη εκπαιδευτική αντίληψη και διδακτική πρόταση χαρακτηρίζει το Υπουργείο Παιδείας τη δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων στη Θράκη, απαντώντας στο αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί δημιουργίας δίγλωσσων νηπιαγωγείων στην περιοχή. 

Από την έρευνα του ThrakiToday.com προκύπτει πως ο κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος πριν την ξαφνική αποχώρησή του από τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας μερίμνησε για την τοποθέτηση του Υπουργείου επί του εν λόγω αιτήματος, το οποίο κατά καιρούς έχουν εκφράσει συγκεκριμένοι κύκλοι της μειονότητας στην περιοχή της Θράκης. 

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, “από εκπαιδευτική άποψη η λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων με δύο αναλυτικά προγράμματα, που αποτελούν λογική κατακερματισμένου σχολείου, αποτελεί παιδαγωγική αντίληψη και διδακτική πρόταση παρωχημένη, η οποία στην πράξη εναντιώνεται στο δικαίωμα του μαθητή για εκπαίδευση ίσων ευκαιριών”. Παράλληλα τονίζεται πως “η στελέχωση των νηπιαγωγείων με το κατάλληλο προσωπικό, εκτός από τη γνώση της γλώσσας επικοινωνίας, προϋποθέτει υψηλή επιστημονική επάρκεια, εξειδίκευση και εμπειρία στις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης περιοχής, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού και να επιδιώκονται η προώθηση της ποιοτικής εκπαίδευσης και η εξάλειψη των εκπαιδευτικών ανισοτήτων”. 

Υπενθυμίζεται πως συνολικά 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι κύριοι Ζεϊμπέκ Χουσεΐν από την Ξάνθη και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ από την Κομοτηνή, ζήτησαν από το Υπουργείο Παιδείας να απαντήσει στο ερώτημα του γιατί δεν λειτουργούν δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη ζητώντας παράλληλα την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού για την “επίλυση του προβλήματος”. 

Από την πλευρά του το Υπουργείο καθιστά σαφές ωστόσο πως η δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων δεν αποτελεί κομμάτι του σχεδιασμού, για λόγους καθαρά εκπαιδευτικούς, ενώ διευκρινίζεται πως δεν προβλέπεται η πρόσληψη αναπληρωτών νηπιαγωγών κατά προτεραιότητα στα νηπιαγωγεία της Θράκης. 

Σήμερα στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν συνολικά 187 νηπιαγωγεία με 5.593 μαθητές, εκ των οποίων τα 83 στον Έβρο, τα 63 στην Ξάνθη και τα υπόλοιπα 41 στη Ροδόπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια