GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Γκιλοτίνα στη Θράκη! Κατασχετήρια σε εκατοντάδες επιχειρηματίες για χρέη προς τον ΟΑΕΕ!

-Κατέφτασαν ήδη τα πρώτα 652 κατασχετήρια από το ΚΕΑΟ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ  -Καυγάς στο Επιμελητήριο Ξάνθης το απόγευμα της Παρασκευής γ...

-Κατέφτασαν ήδη τα πρώτα 652 κατασχετήρια από το ΚΕΑΟ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ 
-Καυγάς στο Επιμελητήριο Ξάνθης το απόγευμα της Παρασκευής για τον τρόπο αντίδρασης! 

Σε δαμόκλειο σπάθη για τους επιχειρηματίες της Θράκης αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας ΑΜΘ έχουν μετατραπεί τα συσσωρευμένα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, ενώ ήδη κατέφτασαν στους οφειλέτες της περιοχής 652 ειδοποιητήρια κατάσχεσης από το ΚΕΑΟ. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, κατά τη διάρκεια θυελλώδους συνεδρίασης του οργάνου το απόγευμα της Παρασκευής, τα κατασχετήρια έχουν φτάσει ήδη στα χέρια των επιχειρηματιών, που βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ από την πλευρά του το ΕΒΕΞ προτείνει την ομαδική αντίδραση των επαγγελματιών.  “Ξεκινήσαμε πριν από καιρό μια προσπάθεια κατάθεσης ομαδικής αγωγής. Αρχικά δήλωσαν ενδιαφέρον 138 άτομα, που έπρεπε μαζί με τη δήλωσή τους να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το ποσό των 100 ευρώ” ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ, τονίζοντας ωστόσο πως μόλις 35 άτομα είναι αυτά που προχώρησαν τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ οι υπόλοιποι παρουσιάζουν μια αδικαιολόγητη, κατά τον ίδιο, απροθυμία. 

“Στη Δράμα ήδη υπάρχουν αποτελέσματα, εμείς δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν προχωράμε. Κάνω έκκληση στους συναδέλφους να δώσουν τα έγγραφα και τα 100 ευρώ γιατί θα έχουμε πολλαπλά οφέλη. Προτείνω να δοθεί μια νέα προθεσμία δυο εβδομάδων και να πάρουμε τηλέφωνα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία” πρόσθεσε ο κ. Μωραΐτης. 


Όπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Επιμελητηρίου είχε συσταθεί επιτροπή που ανέλαβε να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της Ξάνθης που έχουν συσσωρευμένες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ ώστε να οργανώνονται ανά 100 άτομα και να καταθέτουν ομαδικές αγωγές, διεκδικώντας τη διαγραφή χρημάτων που απαιτούνται για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν λαμβάνουν καθώς και το κούρεμα των χρεών τους. 

Αντίδραση Τσιακίρογλου και καυγάδες δίχως τέλος! 
Την πεποίθηση πως η ομαδική προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ δεν θα αποφέρει αποτελέσματα εξέφρασε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο ΕΒΕ κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο οποίος δήλωσε πως είναι μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ και πως υπάρχει διαφορετική πρόταση από πλευράς της ΓΕΣΕΒΕΕ. Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε πως “οι κινήσεις που έγιναν κατά του ΟΑΕΕ είχαν ως στόχο να απαλλάξουν τους επιχειρηματίες από τα τέλη της περίθαλψης που δεν είχαν όσοι δεν πλήρωναν και τις προσαυξήσεις και τα επιτόκια που είναι πολύ μεγάλα και δυσβάσταχτα και δεν μπορούν να πληρωθούν. Η ΓΕΣΕΒΕΕ ωστόσο έχει καταθέσει ένα βιώσιμο πλάνο από την εφαρμογή του οποίου θα μπορούν να εισρέουν 25 εκατ. ευρώ μηνιαίως στον ΟΑΕΕ εάν πληρώνει το 75% των επιχειρηματιών”. 

Σε αυτό το πλάνο, όπως τονίστηκε, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το πάγωμα των χρεών από το 2010 τα οποία θα τα “κουβαλάνε” οι επιχειρηματίες και στο τέλος του επαγγελματικού τους βίου θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα τα εξαγοράσουν ή εάν δεν τα χρειάζονται για να συνταξιοδοτηθούν. “Οι συνάδελφοι κινήθηκαν σε κάθε πόλη. Αλλά η κάθε πόλη είχε διαφορετικά προβλήματα. Η Δράμα δεν πέτυχε απολύτως τίποτα, οι αποφάσεις δεν αναιρούν τα χρέη απλώς ήρθαν και κάλυψαν το κενό της ασφαλιστικής κάλυψης.  Η ΓΕΣΕΒΕ έχει καταθέσει πιλοτική δίκη στο ΣτΕ και ζητάμε να μην χρεωθούν όσοι δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη, εάν είναι θετικό το αποτέλεσμα θα κερδίσουν όλοι. Δεν θα έχουν καμία τύχη αυτές οι ομαδικές αγωγές, είναι εκ του περισσού γιατί δεν θα αποτελέσουν νομολογία. Πρέπει η διαδικασία να παγώσει, να γίνει η πιλοτική δίκη στο ΣτΕ και από εκεί θα γίνου πιο εύκολα τα πράγματα”. 

Η θέση αυτή του κ. Τσιακίρογλου ωστόσο προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης πως αυτός αποθαρρύνει τόσο καιρό τους επιχειρηματίες από τον να συμμετάσχουν στην ομαδική αγωγή, ενώ τόνισε πως δεν γνωρίζει τι σκοπιμότητες κρύβονται πίσω απ' αυτό!  

“Εγώ ξέρω ότι ήρθαν 652 κατασχετήρια στην ΑΜΘ, με πήρε και ο Περιφερειάρχης και με ρώτησε. Κρέμονται 652 κατασχετήρια σαν πέλεκυς επάνω στο σβέρκο των συναδέλφων, τι μου λέτε να μην πληρώσουν 100 ευρώ για να σώσουν τα σπίτια τους; Εφόσον δεν έχω ενημερότητα, τι μου προσφέρει ο ΟΑΕΕ  και μετά εγώ πληρώνω χρήματα για ασφάλεια και μάλιστα έντοκα; που το λέει αυτό το σύνταγμα; Αποτρέπετε τον κόσμο να κάνει τις αγωγές. Οι ΓΕΣΕΒΕΕ απέδειξε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Υφέρπει αυτή η άποψή η δική σας στην αγορά και κάποιων άλλων για αυτό δεν υπάρχει πρόθεση στην αγορά” τόνισε ο κ. Μωραΐτης, για να προσθέσει πως και ο ίδιος είναι ανάμεσα στους επιχειρηματίες που θα κινηθούν δικαστικώς κατά του ΟΑΕΕ τονίζοντας πως πρέπει όλοι όσοι χρωστούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία.  

Παίρνοντας τον λόγο η κα Χρυσούλα Γρηγορίου, που ανήκει στην παράταξη του κ. Τσιακίρογλου, τόνισε πως στα μέλη της ΟΕΒΕ Ξάνθης κατέφθασε ηλεκτρονικά έγγραφο της ΓΕΣΕΒΒΕ το οποίο παρότρυνε τους επιχειρηματίες να κινηθούν δικαστικά κατά του ΟΑΕΕ ως μέτρο πίεσης. Μάλιστα η ίδια στη συνέχεια και ενώ η συνεδρίαση του ΕΒΕ βρισκόταν σε εξέλιξη επικοινώνησε με μέλος της ΓΕΣΕΒΕΕ τηλεφωνικά ενημερώνοντας τα μέλη του Επιμελητηρίου πως, σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε λίγα λεπτά νωρίτερα ο κ. Τσιακίρογλου, η ΓΕΣΕΒΕΕ δεν έχει καταθέσει πιλοτική δίκη στο ΣτΕ. “Έχω νέα! Μίλησα με τον κ. Μουρμούρη, μου είπε πως από την ΓΕΣΕΒΕ δεν έχει γίνει καμία πιλοτική δίκη, έγινε από την Ομοσπονδία Δράμας και από την Αθήνα από μια Ομοσπονδία και έδωσε υπόσχεση η ΓΕΣΕΒΕΕ ότι εάν αυτό ευδοκιμήσει τότε θα καλύψει τα έξοδα, γιατί είναι μεγάλο το ποσό” τόνισε η ίδια, με τον κ. Μωραΐτη να παίρνει τον λόγο καυτηριάζοντας τη στάση του κ. Τσιακίρογλου. Άξιο αναφοράς μάλιστα το γεγονός πως λίγο μετά την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης αποχώρησε από την αίθουσα και ως εκ τούτου δεν ήταν παρών ώστε να απαντήσει στα όσα στη συνέχεια ειπώθηκαν.  

“Λυπούμε που το λέω άλλα ο κ. Τσιακίρογλου ήρθε μετά από 5 μήνες για να πει αυτά τα οποία είπε, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, και ήρθε για να κάνει ζημιά σε αυτή την προσπάθεια και δεν ξέρω για ποιον λόγο, είναι πρωτοφανές να έρθει μετά από 5 μήνες να πει αυτά που είπε και να σηκωθεί να φύγει. Δεν έχω δει εγώ ξανά τέτοιο πράγμα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ. 

Κατά τη συζήτηση μάλιστα του εν λόγω θέματος ξέσπασε άγριος καυγάς ανάμεσα στον κ. Μωραΐτης και τον κ. Κοσμίδη, μέλος της αντιπολίτευσης, με πολιτικές διαστάσεις, με τους τόνους να ανεβαίνουν και την ατμόσφαιρα να ηλεκτρίζεται επικίνδυνα. 

Τελικώς το σώμα αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί μια παράταση 15 ημερών για τη συγκέντρωση χρημάτων και δικαιολογητικών για την ομαδική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ με τον πρόεδρο του ΕΒΕ να καταλήγει στο ότι “βλέπω μια άρνηση δεν ξέρω τι συμφέροντα υπάρχουν εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο, κάνουμε έκκληση να μαζευτούν για να κερδίσουμε”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια