GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προβληματισμός για την κυκλοφοριακή μελέτη – Παρουσιάστηκαν τα σενάρια για το μέλλον της Ξάνθης

-Αντιδράσεις και για τη μελέτη της μεσαίας ζώνης, που συνδέει την Παλιά Πόλη με τον υπόλοιπο αστικό ιστό  -Παρουσιάστηκαν από τους μελετ...

-Αντιδράσεις και για τη μελέτη της μεσαίας ζώνης, που συνδέει την Παλιά Πόλη με τον υπόλοιπο αστικό ιστό 
-Παρουσιάστηκαν από τους μελετητές στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης  
Το πρώτο στάδιο της πολυσυζητημένης κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Ξάνθης παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, προκαλώντας έντονο προβληματισμό αλλά και μια σειρά αντιδράσεων τόσο από τα μέλη του οργάνου όσο και από τον Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο. 

Το μελετητικό γραφείο που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης παρουσίασε το πρώτο στάδιο αυτής και τα πιθανά σενάρια που περιλαμβάνει στα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με τον σχεδιασμό ωστόσο να μην ικανοποιεί και την τελική εικόνα να δημιουργεί δυσφορίες. Στην ίδια συνεδρίαση παρουσιάστηκε και η μελέτη αξιοποίησης της μεσαίας ζώνης, της περιοχής δηλαδή που συνδέει την Παλιά Πόλη με το υπόλοιπο τμήμα της Ξάνθης. 

Αλλάζει πολλά η κυκλοφοριακή μελέτη 
Οι μελετητές παρουσίασαν, για ακόμη μια φορά (σ.σ. είχε προηγηθεί η παρουσίαση του πρώτου σταδίου στην Επιτροπή Διαβούλευσης) τα πιθανά σενάρια που περιλαμβάνονται στο πρώτο στάδιο της κυκλοφοριακής μελέτης και τα οποία αλλάζουν ριζικά την εικόνα της πόλης, αντικαθιστώντας τους φωτεινούς σηματοδότες με κυκλικούς κόμβους, πεζοδρομώντας κεντρικές οδικές αρτηρίες, δημιουργώντας πεζοδρόμους αλλά και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων. 

Η μελέτη περιλαμβάνει δυο πιθανά σενάρια, το πρώτο προβλέπει τη πεζοδρόμηση της 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της Πλ. Ελευθερίας μέχρι και την Κεντρική Πλατεία ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση του ίδιου δρόμου αλλά από τη συμβολή του με την οδό Τσιμισκή και ταυτόχρονη πεζοδρόμηση της οδού Μιχ. Καραολή από την Τσιμισκή έως τη Θερμοπυλών. Παράλληλα προβλέπεται η αντικατάσταση των φαναριών από κυκλικούς κόμβους, κυρίως στις κεντρικές διασταυρώσεις της πόλης, η κατασκευή ποδηλατοδρόμου αλλά και παρεμβάσεις για τη διαπλάτυνση δρόμων και την αλλαγή κυκλοφορίας οδικών αρτηριών. 

Όπως επισημάνθηκε ωστόσο οι αλλαγές συνολικά θα αλλάζουν πλήρως την κυκλοφοριακή εικόνα της πόλης, ενώ δεν πρόκειται να εφαρμοστούν από την μια ημέρα στην άλλη, αλλά σε βάθος χρόνου. 

Αντιδράσεις για τη μεσαία ζώνη
Παράλληλα με την κυκλοφοριακή μελέτη παρουσιάστηκαν και τα πιθανά σενάρια  για την αξιοποίηση της μεσαίας ζώνης, της περιοχής που συνδέει δηλαδή την Παλιά Πόλη με το υπόλοιπο κομμάτι της Ξάνθης. 

Τα πιθανά σενάρια δεν φάνηκε να ικανοποιούν ούτε τον ίδιο τον Δήμαρχο, κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, ο οποίος ζήτησε να γίνουν αλλαγές και με τη σύμφωνη γνώμη και των υπόλοιπων μελών της Επιτροπής αποφασίστηκε να υιοθετηθεί ένα εναλλακτικό σενάριο στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι ενστάσεις αλλά και οι προτάσεις τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια