GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δίνουν παράταση ενός χρόνου στην απόσυρση αυτοκινήτων – Διαβάστε τις προϋποθέσεις

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει την παράταση στην απόσυρση αυτοκινήτων και το 2015, γιατί '&...

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει την παράταση στην απόσυρση αυτοκινήτων και το 2015, γιατί ''γεμίζει'' τα ταμεία του Δημοσίου με φορολογικά έσοδα ενώ κρατάει στη ζωή τον κλάδο της αγοράς αυτοκινήτου.

Με τεράστια αγωνία περιμένουν τόσο οι πολίτες όσο και οι επαγγελματίες στον κλάδο του αυτοκινήτου την ανακοίνωση περί παράτασης και για το 2015 του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή είναι θέμα χρόνου οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για δύο λόγους:

- Πρώτον γιατί με την απόσυρση γέμισαν τα ταμεία από φορολογικά έσοδα, που δεν θα εισέρρεαν χωρίς το μέτρο

- Δεύτερο αποτελεί φιλί ζωής στον κλάδο αυτοκινήτου αφού οκτώ στις δέκα πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων που έχουν γίνει από τις αρχές του 2014 πραγματοποιήθηκαν με απόσυρση

Το όφελος για τον αγοραστή καινούργιου αυτοκινήτου σε αντικατάσταση παλαιού μπορεί να είναι πλήρης απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης (για τα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού έως 900 κ.ε.) έως και έκπτωση 50% στο τέλος ταξινόμησης (για αυτοκίνητα 1.801-2.000 κ.ε.)

Όπως αναφέρει η Καθημερινή το κίνητρο της απόσυρσης θα ισχύει για τα αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015 και για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας μέχρι τις 31/12/2001. 

Η ισχύουσα ρύθμιση προβλέπει ότι η απόσυρση ισχύει για τα αυτοκίνητα (Ι.Χ. επιβατικά και ελαφρά φορτηγά μεικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους και έως 2.000 κ.ε.) που θα αποσυρθούν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2014 και για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας μέχρι τις 31/12/2000.

Το όφελος για τον αγοραστή καινούργιου αυτοκινήτου σε αντικατάσταση παλαιού μπορεί να είναι πλήρης απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης (για τα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού έως 900 κ.ε.) έως και έκπτωση 50% στο τέλος ταξινόμησης (για αυτοκίνητα 1.801-2.000 κ.ε.).
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια