GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Ραβασάκια” στα καφέ της Παλιάς Πόλης για την αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων!

-Συνάντηση του αρμόδιο Αντιδήμαρχου την Τετάρτη με τους καταστηματάρχες για το θέμα  -Τελευταία ειδοποίηση προς τα καταστήματα “Ραβα...

-Συνάντηση του αρμόδιο Αντιδήμαρχου την Τετάρτη με τους καταστηματάρχες για το θέμα 
-Τελευταία ειδοποίηση προς τα καταστήματα

“Ραβασάκια” στα καφέ μπαρ της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης τα οποία αναπτύσσουν, παρά τις διαρκείς οχλήσεις του Δήμου, αυθαίρετα τραπεζοκαθίσματα επί του οδοστρώματος αποφάσισε να αποστείλει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ζητώντας από τους καταστηματάρχες να εφαρμόσουν τα όσα ορίζονται σχετικώς στις άδειες λειτουργίας που τους έχουν χορηγηθεί. 

Την Τετάρτη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Αγκόρτσας συναντήθηκε με τους καταστηματάρχες, για ακόμη μια φορά, συζητώντας μαζί τους επί του προβλήματος που παραμένει άλυτο τα τελευταία χρόνια, ενώ μετά τη συνάντηση αποφασίστηκε η αποστολή ειδοποιητηρίων ως το ύστατο μέτρο από πλευράς των Υπηρεσιών με τα οποία ζητείται από τους επιχειρηματίες να απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν αναπτύξει χωρίς να διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες. 

Όπως είναι γνωστό το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχολεί εντόνως τον νέο Αντιδήμαρχο, που στον πρώτο κιόλας μήνα ανάληψης των νέων του καθηκόντων επέβαλε πρόστιμα σε καταστήματα σε βάρος των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από επαφές και συναντήσεις μαζί τους για να βρεθεί λύση. Από την πλευρά του έχει επισημανθεί επανειλημμένως πως το πρόβλημα ανακύπτει από τη λειτουργία τριών – τεσσάρων καταστημάτων,   ενώ όπως διευκρινίζει πρόθεσή του παραμένει η ανάδειξη της Παλιάς Πόλης και η παρουσία σε αυτήν καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Η εικόνα που παρουσιάζει η Παλιά Πόλη της Ξάνθης αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού αλλά και κριτικής κατά διαστήματα με το πρόβλημα να εντοπίζεται στο γεγονός πως κάποια εκ των καταστημάτων λειτουργούν μέσα σε ένα πλαίσιο άτυπης αναρχίας, καθώς κυριολεκτικά καταλαμβάνουν τα πάντα με τραπεζοκαθίσματα, καθιστώντας ακόμη και αδύνατη την κυκλοφορία οχημάτων τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και οχημάτων έκτακτης ανάγκης όπως Ασθενοφόρα ή Πυροσβεστικά. 
(φωτό αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια