GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έρευνες για παιδική πορνογραφία και στην Ξάνθη μετά από ανάρτηση στο Facebook!

-Χειροπέδες σε έναν ανήλικο και έναν 36χρονο για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου  Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Ε...

-Χειροπέδες σε έναν ανήλικο και έναν 36χρονο για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου 

Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες η Ξάνθη καθώς συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες έρευνες για παιδική πορνογραφία. 

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 36χρονου και ενός ανηλίκου, μόλις 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 47 και 16 ετών τους οποίους βαραίνουν οι ίδιες κατηγορίες.  

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών  κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαημέρου σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ανήλικο κορίτσι, μετά από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνιών, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία των τεσσάρων εμπλεκομένων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Θεσσαλονίκη και Βύρωνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν σε δύο περιπτώσεις και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Στην περίπτωση της Ξάνθης δεν υπήρξαν συλλήψεις ούτε δικογραφία, αλλά ενδείξεις οι οποίες προκάλεσαν τον έλεγχο των Αρχών χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κάτι αξιόλογο.

Δικογραφία για απειλητικά μηνύματα! 
Στο μεταξύ, δικογραφία για αποστολή απειλητικού μηνύματος μέσω Διαδικτύου σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως προέκυψε, ένας 16χρονος, υπήκοος Αλβανίας, απέστειλε μέσω Facebook μήνυμα σε ανήλικη που κατοικεί στο εξωτερικό, εν αγνοία του πραγματικού διαχειριστή του επίμαχου προφίλ, ενός 15χρονου, επίσης υπηκόου Αλβανίας. 

Μέσω του μηνύματος αυτού ενημέρωνε την ανήλικη ότι δήθεν απειλείται η ζωή του από τον πραγματικό κάτοχο του προσωπικού προφίλ.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, έπειτα από συνεργασία με την Ιντερπόλ των ΗΠΑ και την αντίστοιχη ελληνική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε με την εταιρεία και, μετά από ψηφιακή έρευνα, ταυτοποίησε τη διαδικτυακή σύνδεση που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του μηνύματος.

Όπως διαπιστώθηκε, ανήκει σε 43χρονη υπήκοο Αλβανίας, μητέρα του ανηλίκου από το προσωπικό προφίλ του οποίου εστάλη το απειλητικό μήνυμα, εν αγνοία του.

Οι εμπλεκόμενοι εντοπίστηκαν στην Εύβοια, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Ο 16χρονος αλλοδαπός παραδέχθηκε ότι απέστειλε το επίμαχο μήνυμα, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
  
Την ίδια ώρα, άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας από χρήστη του Διαδικτύου απετράπη το βράδυ της Κυριακής, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο ανάλυσης και αξιοποίησης ψηφιακών πληροφοριών, από εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης, εντοπίστηκε, έπειτα από καταγγελία, άτομο που είχε εκδηλώσει την πρόθεση να αυτοκτονήσει, μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την περαιτέρω διαδικτυακή και αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αυτού, τα οποία εντοπίστηκαν στη Λευκωσία.

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές της Κύπρου, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κύπρια υπήκοο, στην οποία παρασχέθηκε η απαιτούμενη ψυχολογική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια