GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έλεγχοι της Περιφέρειας ΑΜΘ για εισαγόμενο ψωμί από τη Βουλγαρία – Δεν βρέθηκε τίποτα στην Ξάνθη

-Εντοπίστηκε νομίμως εισαγόμενο ψωμί στη Δράμα, το οποίο δόθηκε στον ΕΦΕΤ για έλεγχο  Εισαγόμενο ψωμί από τη Βουλγαρία αναζήτησαν οι ε...

-Εντοπίστηκε νομίμως εισαγόμενο ψωμί στη Δράμα, το οποίο δόθηκε στον ΕΦΕΤ για έλεγχο 

Εισαγόμενο ψωμί από τη Βουλγαρία αναζήτησαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Ξάνθη και εισαγόμενο ψωμί δεν βρήκαν! 

Μετά τον ντόρο που προκάλεσαν οι δημόσιες καταγγελίες του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης περί εισαγωγής άρτου από τη Βουλγαρία με καρκινογόνα ουσία, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΜΘ πραγματοποίησαν έλεγχο στην ορεινή Ξάνθη κατά τη διάρκεια του οποίου ωστόσο δεν βρέθηκε ψωμί προερχόμενο από τη γειτονική χώρα, ενώ αντίστοιχοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στη Δράμα. 

Εκεί εντοπίστηκε από κλιμάκιο του ΕΦΕΤ άρτος εισαγόμενος νομίμως από τη Βουλγαρία ο οποίος και δόθηκε και εργαστηριακό έλεγχο. Πάντως όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια ΑΜΘ αντίστοιχοι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν δεν εντόπισαν την επίμαχη ουσία “σταχτίνη”, στην οποία αναφέρεται στην καταγγελία του ο κ. Στέλιος Μωραΐτης. 

Καθησυχαστική και η Περιφέρεια
Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρειας ΑΜΘ αναφέρει πως “ενημερώνουμε τους πολίτες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ότι με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη διενεργήθηκαν έκτακτοι έλεγχοι σχετικά με ψωμί από Βουλγαρία, από τις Υπηρεσίες μας σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΕΦΕΤ, στην περιοχή των Π.Ε. Δράμας και Ξάνθης.

Συγκεκριμένα στις 30/09/2014 κλιμάκιο ελέγχου μετέβη  στην ορεινή περιοχή της Π.Ε. Ξάνθης  (Εχίνος, Μελίβοια) και διενήργησε  ελέγχους σε αρκετά καταστήματα της περιοχής στα οποία δε βρέθηκε  ψωμί προερχόμενο από Βουλγαρία. Από  ελέγχους που έχουν  διενεργηθεί  στην πόλη της Ξάνθης επίσης δεν βρέθηκε  ψωμί προερχόμενο από Βουλγαρία . 
 
Στην περιοχή της Π.Ε Δράμας, πραγματοποιήθηκαν επίσης στις 30/09/2014  από κλιμάκιο ελέγχου (ΕΦΕΤ και Τμήμα Εμπορίου της Π.Ε Δράμας)  έκτακτοι έλεγχοι και βρέθηκε σε πρατήριο της πόλης της Δράμας, ψωμί εισαγόμενο  με νόμιμο τρόπο και σε ημερήσια βάση από Βουλγαρία. 

Ελήφθησαν δύο δείγματα ψωμιού ένα μαύρο και ένα τύπου 70% και στάλθηκαν αρμοδίως από τον ΕΦΕΤ για εργαστηριακή ανάλυση, τα αποτελέσματα αναμένονται.

Να σημειωθεί ότι σε προγενέστερες  προγραμματισμένες δειγματοληψίες βουλγάρικου ψωμιού στη Δράμα,  μετά από εργαστηριακό έλεγχο δεν εντοπίσθηκε ¨στακτίνη¨  ούτε άλλες απαγορευμένες ουσίες.    

Τέλος ενημερώνουμε ότι με εντολή Περιφερειάρχη θα συνεχιστούν οι έκτακτοι έλεγχοι σε ανύποπτο χρόνο σε όλη την Περιφέρεια, παράλληλα με τους τακτικούς, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του υγιούς ανταγωνισμού”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια