GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ολοκληρώθηκε το συνέδριο μητρικού θηλασμού στην Ξάνθη με αφηγήσεις και εμπειρίες γυναικών

«Με τη δύναμη της βούλησης αλλάζεις τον εαυτό σου, με τη δύναμη της αγάπης τους άλλους και με τη δύναμη της σκέψης τον κόσμο». Με αυτά τα ...

sunedrio_thilasmou_xanthi«Με τη δύναμη της βούλησης αλλάζεις τον εαυτό σου, με τη δύναμη της αγάπης τους άλλους και με τη δύναμη της σκέψης τον κόσμο». Με αυτά τα λόγια μιας απλής μητέρας ολοκληρώθηκε η 4η ημέρα του Συνεδρίου-Σεμιναρίου Μητρικού Θηλασμού «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΖΚΟΒΑ 2014 που διοργανώθηκε στην Ξάνθη. 
  
Ένα συνέδριο που δεν έδωσε τον λόγο μόνο σε επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και σε απλές μητέρες που αφηγήθηκαν τις εμπειρίες τους από τον θηλασμό: «μετά από 3 μήνες νοσηλείας, από τις οποίες οι τελευταίες 25 χωρίς φαγητό, γέννησα στο νοσοκομείο Αλεξ/λης πρόωρα τον 6ο μήνα (27η  εβδομάδα κύησης). Το μωρό μου 1100 γραμμαρίων νοσηλεύτηκε για 4 μήνες στην εντατική! Όταν την πρώτη μέρα  με μεταφέρανε εξαντλημένη να το δω,  οι γιατροί μου είπαν θέλουμε το γάλα σου. Φώναξα την πιο έμπειρη μαία να με βοηθήσει, αλλά μου το ξέκοψε – είσαι πολύ πρόωρη δεν θα βγάλεις σταγόνα. Πεισμάτωσα και με ένα δανεικό χειροκίνητο θήλαστρο άρχισα να αντλώ και μέχρι τη 10η  μέρα που το μωρό άρχισε να τρώει έβγαζα 2 λίτρα γάλα. Έβαζα ξυπνητήρι και αντλούσα κάθε 2 ώρες, όπου και να βρισκόμουν. Κάθε πρωί ταξίδευα από τη Ξάνθη για να παραδώσω σε ψυγείο το γάλα μου. 4 μήνες μετά ο μικρός πήρε εξιτήριο και θήλασε αποκλειστικά για 1,5 χρόνο. Δεν θήλασε μόνο τροφή, αλλά και αγάπη και παρηγοριά, αναπληρώνοντας τους 4 μήνες της εντατικής.»      
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια