GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επιστρέφουν στους εφοριακούς ένα μέρος από τις περικοπές

Επιστροφή μέρους των περικοπών που είχαν στις επικουρικές τους συντάξεις, θα λάβουν οι συνταξιούχοι εφοριακοί, ενώ οι εν ενεργεία θα πάρου...

Επιστροφή μέρους των περικοπών που είχαν στις επικουρικές τους συντάξεις, θα λάβουν οι συνταξιούχοι εφοριακοί, ενώ οι εν ενεργεία θα πάρουν πίσω μέρος των εισφορών που τους είχαν παρακρατηθεί για τη λήψη του μερίσματος.

Συγκεκριμένα, με απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, υπόλοιπα ύψους 96,3 εκατ. ευρώ από τέλη είσπραξης δημοσίων εσόδων (ΔΙΒΕΕΤ) μεταφέρονται από τους λογαριασμούς του υπουργείου Οικονομικών και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος ώστε να αποδοθούν αναλογικά σε συνταξιούχους αλλά και σε εν ενεργεία εφοριακούς. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» που επικαλείται την εν λόγω απόφαση, οι ήδη συνταξιούχοι εφοριακοί του ΕΤΕΑ (πρώην ΤΕΑΔΥ) που είχαν κρατήσεις λόγω ΔΙΒΕΕΤ θα λάβουν πρόσθετο μέρισμα εφόσον το ποσό που τους καταβλήθηκε έναντι των εισφορών τους είναι μικρότερο από το ποσό που θα προκύψει με τον συνυπολογισμό των 96,3 εκατ. ευρώ στις καταβληθείσες εισφορές τους.

Οι μελλοντικοί μερισματούχοι του ΕΤΕΑ (συνταξιούχοι και λαμβάνοντες προκαταβολή της σύνταξης) για τους οποίους η καταβολή της προσαύξησης του ΔΙΒΕΕΤ διακόπηκε από τον Ιανουάριο του 2014, παρότι είχαν κρατήσεις, θα λάβουν επίσης το πρόσθετο μέρισμα, το οποίο δεν τους έχει καταβληθεί.

Ενα μέρος από αυτά τα 96,3 εκατ. ευρώ θα επιστραφεί και στους εν ενεργεία εφοριακούς και θα αντιστοιχεί στο μέρισμα που θα έπαιρναν ως συνταξιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια