GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Μπαταχτσήδες” με γεμάτα πορτοφόλια κλέβουν ρεύμα

Στα 200 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη μεγαλοφειλετών προς τη ΔΕΗ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πολυτελές εστιατόριο στο Σύνταγμα που έκλεβε ρ...

Στα 200 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη μεγαλοφειλετών προς τη ΔΕΗ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πολυτελές εστιατόριο στο Σύνταγμα που έκλεβε ρεύμα από την κολόνα και «φέσωσε» την εταιρία 150.000 ευρώ.

Στο στόχαστρο της ΔΕΗ μπαίνουν 20.000 «μπαταχτσίδες», οι οποίοι αν και έχουν πολυτελείς μεζονέτες με θερμαινόμενες πισίνες και κερδοφόρες επιχειρήσεις, εντούτοις δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνος», οι 20.000 έχουν αφήσει «φέσι» ύψους 200 εκατ. ευρώ και η εταιρεία τους αναζητά για να εισπράξει τα ποσά. Σε αντίθεση με τους συγκεκριμένους πλούσιους και μεγαλοφειλέτες, ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθα νοικοκυριά και μικροί καταστηματάρχες στριμώχνονται στις ουρές των πρακτορείων της ΔΕΗ για να ρυθμίσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους.

Τόσοι (1 εκατομμύριο) είναι οι διακανονισμοί ληξιπρόθεσμων οφειλών που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι τα ανείσπρακτα χρέη των περίπου 20.000 καταναλωτών, οι οποίοι αν κι έχουν χρήματα, εντούτοις δεν πληρώνουν.

Ο μέσος όρος οφειλής του καθενός σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στις 10.000 ευρώ. Η ΔΕΗ προχωρά ύστερα από διαγωνισμό, στην επιλογή πέντε έως 10 δικηγορικών γραφείων τα οποία θα κυνηγήσουν δικαστικά τους αφερέγγυους καταναλωτές.

Χαρακτηριστική υπόθεση είναι εκείνη ιδιοκτήτριας πολυτελούς μεζονέτας στην Πεντέλη με δύο θερμαινόμενες πισίνες. Αν και είχε απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος και παρά τις αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις της ΔΕΗ αρνιόταν πεισματικά να πληρώσει το ποσό. Συνέχιζε να κάνει χρήση των δύο πισινών καταναλώνοντας ηλεκτρικό ρεύμα. Το ανεξόφλητο ποσό έφτασε στα 13.000 ευρώ, λένε οι πληροφορίες και η ΔΕΗ έδωσε εντολή στον Διαχειριστή του Δικτύου να διακόψει την παροχή ρεύματος.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια