GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δωρεάν μαστογραφίες σε ανασφάλιστες γυναίκες στην Ξάνθη – Εξετάστηκαν για τον καρκίνο

-Κινητή μονάδα από το Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην πόλη  -Περισσότερες από 100 γυναίκες δήλωσαν συμμετοχή  Την ευκα...

-Κινητή μονάδα από το Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην πόλη 
-Περισσότερες από 100 γυναίκες δήλωσαν συμμετοχή 

Την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν για τον καρκίνο του μαστού είχαν τη Δευτέρα ανασφάλιστες και αναξιοπαθούσες γυναίκες στην πόλη της Ξάνθης, στο πλαίσιο δράσης των  τμημάτων της AHEPA Ξάνθης. 

Η κινητή μονάδα του αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Θεαγένειο” βρέθηκε έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης από τις 9.00 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, εξετάζοντας κατά προτεραιότητα ανασφάλιστες και οικονομικά ασθενείς γυναίκες από την περιοχή, για τον καρκίνο του μαστού. 

“Σήμερα όλη η οργάνωση της AHEPA με δικά της έξοδα έχει φέρει την κινητή μονάδα του Θεαγένειου στην πόλη μας για δωρεάν προληπτικό έλεγχο για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και έχουμε μεγάλη συμμετοχή γυναικών που εξετάζονται κλινικά από ειδικό γιατρό χειρούργο του Θεαγένειου  και ακολουθεί η μαστογραφία” αναφέρει η πρόεδρος του γυναικείου τμήματος της AHEPA  κα Πελαγία Βώβου, τονίζοντας πως “η πρόληψη είναι σωτήρια γιατί θεραπεύεται ο καρκίνος του μαστού και η σημερινή εκδήλωση σκοπό έχει να κάνει γνωστό στις γυναίκες πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος για την θεραπεία του καρκίνου του μαστού”. 

Αντίστοιχη δράση έλαβε χώρα και πέρσι στην περιοχή, και όπως  εξηγεί ο κ. Θεόδωρος Παυλίδης, αντιπρόεδρος στους AHEPA Ξάνθης, “το τμήμα AHEPA Ξάνθης στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών  του δράσεων, όπως έγινε και πέρυσι, διοργάνωσε φέτος μια εκδήλωση για τις συμπολίτισσες μας που είναι αναξιοπαθούσες, ανασφάλιστες και οικονομικά ασθενείς και με τη στήριξη του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης φέραμε το τμήμα κινητής μαστογραφίας στην Ξάνθη. Κυρίες που είναι ανασφάλιστες και οικονομικά ασθενείς  εξετάστηκαν για τον καρκίνο του μαστού. Είναι μια από τις πολλές εκδηλώσεις και δράσεις που προγραμματίζουμε  ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας εκπληρώνοντας τους σκοπούς της οργάνωσης του AHEPA”. Ο ίδιος μάλιστα συμπληρώνει πως “φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις εκατό για αυτό τον λόγο τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας με έμφαση στις κυρίες που δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά μόνες τους τις εξετάσεις ή είναι ανασφάλιστες στο πλαίσιο ενός προληπτικού ελέγχου  με σκοπό να βοηθήσουμε όσες περισσότερες κυρίες μπορούμε. Είναι πολύ πιθανό να γίνει και του χρόνου αντίστοιχη εκδήλωση ή άλλη παραπλήσια εκδήλωση με προληπτικούς ελέγχους”.

Σχολιάζοντας το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού ο κ. Παυλίδης, υπογραμμίζει πως “είναι ένα από το ζητήματα τα οποία  πρέπει να απασχολεί όλες τις κύριες οι οποίες είναι πάνω από μία ηλικία γιατί είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε. Δεν κάνει διακρίσεις και η καλύτερη θεραπεία πάντοτε είναι η πρόληψη”. 

Από τη μεριά της η Γραμματέας κα Μαρίνα Παυλίδου, επισημαίνει πως “για δεύτερη συνεχή χρονιά προσφέρουμε αυτό το “δώρο” στις γυναίκες της Ξάνθης και ειδικά σε αυτές οι οποίες είναι αναξιοπαθούσες δηλαδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ψηφιακή μαστογραφία. Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτή η εκδήλωση έχει κυρίως σκοπό να τονίσει τον προληπτικό χαρακτήρα που πρέπει να έχουμε και την στάση μας απέναντι σε αυτές τις ασθένειες που μαστίζουν την εποχή μας και θέλουμε να υποστηρίξουμε τις γυναίκες της Ξανθής κυρίως άλλα και ολόκληρης της Ελλάδας σε αυτό τον τομέα. Ο καρκίνος του μαστού δεν κάνει διακρίσεις ως προς τους ανθρώπους. Σίγουρα υπάρχει ένα θέμα ως προς τον γενετικό κώδικα του καθενός και το πόσο μπορεί να επηρεάζει αυτός στην εμφάνιση του, ωστόσο η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Καλούμε όλες τις γυναίκες με προτεραιότητα αυτές οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν από μόνες τους, να έρθουν, να ενημερωθούν για τον προληπτικό  έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού και από εκεί και πέρα αν το κρίνουν εφικτό και δυνατό και χρειάζεται να προχωρήσουν και στην ψηφιακή μαστογραφία η οποία δεν συνταγογραφείται και για αυτό τον λόγο φέρνουμε την κινητή μονάδα μαστογραφίας να δώσουμε και εμείς κάτι παραπάνω στην κοινωνία μας”.      
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Ναζλίδου                    



Δεν υπάρχουν σχόλια