GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κατά του ΕΝΦΙΑ το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ – "Ισοπεδώνει την ακίνητη περιουσία"

-Εξέδωσαν ψήφισμα κατά της εφαρμογής του Νόμου τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου  Ως άδικη, αντισυνταγματική και καταστροφική για τ...

-Εξέδωσαν ψήφισμα κατά της εφαρμογής του Νόμου τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου 

Ως άδικη, αντισυνταγματική και καταστροφική για τη μέση οικογένεια χαρακτήρισαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τον γνωστό ΕΝΦΙΑ, κατά τη τελευταία συνεδρίαση του οργάνου. 

Μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ. Χρίστου Τρέλλη το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επιβολή του σχετικού Νόμου. 

Όπως επισημάνθηκε πρόκειται για ένα Νόμο που επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενος πολίτες και πολύ περισσότερο τους μικρομεσαίους, ενώ παράλληλα συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω δράσεις πέραν από την έκδοση του ψηφίσματος.  Τα μέλη του Π.Σ. στήριξαν την πρόταση του κ. Τρέλλη, ενώ παράλληλα κατέστη σαφές πως υπάρχει πρόθεση για συλλογική δράση και κινητοποίηση ώστε να υπάρξουν και τα επιθήματα αποτελέσματα. 

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκφράζει  την αντίθεσή του στο νέο Νόμο που μονιμοποιεί και διευρύνει το ειδικό τέλος (ΕΝΦΙΑ) γιατί κανένας πολίτης και καμιά οικογένεια – πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων – δεν θα μπορεί να πληρώσει τους πολλαπλούς φόρους που επιβάλλονται” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε ενώ παράλληλα τονίζεται πως “ο ΕΝΦΙΑ ισοπεδώνει την ακίνητη περιουσία πλήττοντας ιδιαίτερα την πρώτη κατοικία και τη μικρή ιδιοκτησία, που με κόπο αποκτήθηκε. Ιδιαίτερα δε η φορολόγηση των αγροτεμαχίων λειτουργεί ως σοβαρό αντικίνητρο στην επιβίωση του αγροτικού κόσμου.

Επιπλέον θεωρούμε απαράδεκτη την επιχειρούμενη προσπάθεια να συνδεθεί η Περιφερειακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, ειδικά την ώρα που τα οικονομικά των Περιφερειών και των Δήμων όλης της Χώρας βρίσκονται κυριολεκτικά σε δεινή κατάσταση”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια