GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νίκη των "γαλάζιων" στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος - Στο Εποπτικό Συμβούλιο ο Θ. Μαρκόπουλος

Ολοκληρώθηκαν  το βράδυ της Κυριακής οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη των 12 μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των 5μελών του Εποπτι...

Ολοκληρώθηκαν  το βράδυ της Κυριακής οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη των 12 μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των 5μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)

Με νικητή τον Κώστα Αγοραστό, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικράτησε των υπολοίπων, εξασφαλίζοντας τις περισσότερες θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο. Δεύτερη η Ρένα Δούρου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Ο συνδυασμός «Συμμαχία υπέρ των Περιφερειών», 92
Ο συνδυασμός «Ριζοσπαστική Περιφερειακή Πρωτοβουλία», 74
Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση», 41
Ο συνδυασμός «Σύγχρονη Ανθρώπινη Περιφέρεια», 29
Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση», 8
Ο συνδυασμός «Ανατροπή-Δημιουργία», 16
Ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος», 18
Ο συνδυασμός «Ελληνική Αυγή», 5

Η «γαλάζια» παράταξη του Κώστα Αγοραστού έλαβε 92 ψήφους και εκλέγει τέσσερα μέλη στο νέο ΔΣ: 

Κατά σειρά τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Δημήτρη Μαραβέλια και τους πρώην περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου έλαβε 74 ψήφους και εκλέγει τρία μέλη στο νέο Δ.Σ.: Τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπύρο Τζόκα και τους περιφερειακούς συμβούλους Στερεάς Ελλάδας Νίκο Στουπή και Πελοποννήσου Νίκο Πατσαρίνο.

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, έλανε 41 ψήφους και εκλέγει δύο μέλη στο νέο Δ.Σ.: Τους πρώην περιφερειάρχες Αττικής Γιάννη Σγουρό και Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη.

Η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα έλαβε 29 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ., τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο.

Η παράταξη του Πέτρου Τατούλη έλαβε 18 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ., την Παναγιώτα Λαπαθιώτη, περιφερειακή σύμβουλο Αργολίδας

Η παράταξη του Θόδωρου Καρυπίδη έλαβε 16 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ., τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντα

Η «Λαϊκή» Συσπείρωση έλαβε οκτώ ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο νέο Δ.Σ, όπως και η Ελληνική Αυγή που έλαβε πέντε ψήφους. Τέλος υπήρξε και ένα λευκό.

Συνεπώς το νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από:
Δέκα μέλη της «γαλάζιας» παράταξης του Κώστα Αγοραστού: Τους έξι περιφερειάρχες που συμμετέχουν ex officio: Κ. Αγοραστό, Α. Καχριμάνη, Γ. Χατζημάρκο, Χ, Καλογήρου, Γ. Παυλίδη και Κ. Μπακογιάννη και τους τέσσερις που εξελέγησαν από τη Γενική Συνέλευση: τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Δημήτρη Μαραβέλια και τους πρώην περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου.
    
Πέντε μέλη από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ της Ρένας Δούρου: Οι δύο περιφερειάρχες Ρένα Δούρου και Θόδωρος Γαλιατσάτος και οι εκλεγμένοι από την Γ.Σ.: Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Σπύρος Τζόκας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας Νίκο Στουπής και Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος.
    
Τέσσερα μέλη από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα: Οι δύο περιφερειάρχες Α. Κατσιφάρας και Στ. Αρναουτάκης και οι δύο εκλεγμένοι από την Γ.Σ. πρώην περιφερειάρχες Αττικής Γιάννης Σγουρός και Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
   
Δύο μέλη από το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα: Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.
    
Δύο μέλη από το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη: Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και η περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας Παναγιώτα Λαπαθιώτη.
    
Δύο μέλη από το ψηφοδέλτιο του Θόδωρου Καρυπίδη: Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντας.

Τα πέντε νέα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου είναι:
1.      Κόκκινος Χαράλαμπος, 124 σταυρούς
2.      Ψαθάς Βασίλειος, 109 σταυρούς
3.      Μαρκόπουλος Θεόδωρος, 97 σταυρούς (Καβάλα)
4.      Φιλίππου Πέτρος, 85 σταυρούς
5.      Γαλιατσάτος Σπυρίδων, 68 σταυρούς 

Δεν υπάρχουν σχόλια