GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνωστίζονται στον ΟΑΕΔ Ξάνθης για το εποχικό επίδομα όσοι... εποχικοί απέμειναν στην περιοχή!

-Από τους 4.200 εγγεγραμμένους οικοδόμους ζήτημα να λάβουν το επίδομα οι 200!  -Σε καθημερινή βάση ο ΟΑΕΔ καλείται να εξυπηρετήσει γύρω ...

-Από τους 4.200 εγγεγραμμένους οικοδόμους ζήτημα να λάβουν το επίδομα οι 200! 
-Σε καθημερινή βάση ο ΟΑΕΔ καλείται να εξυπηρετήσει γύρω στα 700 άτομα με 15 άτομα προσωπικό

Στα γκισέ του ΟΑΕΔ συνωστίζονται από τις αρχές του Οκτώβρη όσοι εποχικοί εργαζόμενοι απέμειναν στην περιοχή της Ξάνθης για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ή να προχωρήσουν στον έλεγχο των αιτήσεων που υπέβαλαν ηλεκτρονικά για την καταβολή του εποχικού βοηθήματος που χορηγείται εφάπαξ κάθε χρόνο. 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων ο ΟΑΕΔ δέχεται κατά ομάδες τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι καλούνται να προσέλθουν συγκεκριμένες ημέρες για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Ωστόσο όπως είναι γνωστό η εδώ υπηρεσία αριθμεί περίπου 15 άτομα προσωπικό το οποίο σε καθημερινή βάση καλείται να εξυπηρετήσει 600 με 700 άτομα, για διάφορα επιδόματα και παροχές. 

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ξάνθης κ. Σαλή Κεχαγιά στην περίπτωση των οικοδόμων φέτος είναι ελάχιστοι αυτοί που θα καταφέρουν να λάβουν το εποχικό επίδομα, ύψους 600 περίπου ευρώ, λόγω της ανεργίας που έχει πλήξει βάναυσα τον κλάδο. “Αυτή τι στιγμή μιλάμε για μια ανεργία της τάξεως το 80%. Για τους οικοδόμους το επίδομα ανέρχεται σε 672 ευρώ ωστόσο για να το λάβει κάποιος θα πρέπει να έχει μέσα στο 2013 τουλάχιστον 73 ένσημα με προσαύξηση ή εναλλακτικά 95 χωρίς” σημειώνει ο ίδιος,  υπογραμμίζοντας πως “από τα 4.200 εγγεγραμμένα μέλη του Σωματείου μας ζήτημα το να λάβουν το επίδομα οι 200. Δεν έχω ακριβή στοιχεία αλλά με δεδομένη την ανεργία, υπολογίζω πως θα είναι κάπου τόσοι”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια