GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ξάνθη…φόρεσε «τα αθλητικά της» - Γιορτή του Αθλητισμού σε όλα τα σχολεία της πόλης !

Με εντυπωσιακή επιτυχία ολοκληρώθηκε σε όλα τα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης  η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (6/10) ενταγμέν...

Με εντυπωσιακή επιτυχία ολοκληρώθηκε σε όλα τα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης  η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (6/10) ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του θεσμού  «Κοινωνικού Σχολείου».

Με κυρίαρχο σύνθημα: «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» οι σχ. μονάδες της Ξάνθης παρουσίασαν σε όλους μια μαθητική ημέρα διαφορετική από τις άλλες, όπου κυριάρχησαν οι  αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλοπαιδιές, μουσική, εκπαιδευτικές και αθλητικές προβολές, στρογγυλές τράπεζες συζητήσεων κα.

Από το πρωί και έως τις 2 το μεσημέρι καταστρώθηκαν και εφαρμόστηκαν ευφάνταστα σενάρια και πρωτότυπες ιδέες στα πλαίσια του θεματικού άξονα, με κύριους πρωταγωνιστές του καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων και αποδέκτες τους μαθητές, αλλά και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.

Η Ξάνθη φόρεσε τα «αθλητικά» της και γιόρτασε μια ημέρα αφιερωμένη στην φυσική αγωγή. Με χαρά και διάθεση συμμετείχαν σύλλογοι γονέων, αθλητικά σωματεία, φορείς και πλήθος κόσμου.

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρέθηκε το 13ο δημοτικό σχολείο, (ΚΦΑ  Κ. Μορβάκη, Δ. Μπουναρτζή) καθώς στα πλαίσια επισκέψεων δέχτηκε αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών της ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ, όπως επίσης και της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του ΑΡΙΩΝ, αλλά και προπονητών του Ομίλου Αντισφαίρισης. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν τόσο από τις «υψηλού επιπέδου συναναστροφές» όσο και από το πλούσιο πρόγραμμα της ημέρας, που περιλάμβανε παιδαγωγικά και δρομικά παιχνίδια, αθλητικούς αγώνες, επιδείξεις, καθώς και κοινές δράσεις με γονείς των παιδιών. Η δ/ντρια του ΔΣ κ. Στυλιανίδου αναφέρθηκε περισσότερο στην ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου» και τόνισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στην διαμόρφωση της σωστής παιδικής προσωπικότητας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά σχολεία συνεργάστηκαν στα πλαίσια «συστέγασης» (6ο – 14ο και 5ο – 10ο  ΔΣ), καταφέρνοντας σπουδαία επιτεύγματα αλληλοϋποστήριξης και κοινής πρωτοβουλίας, ενώ εξίσου συγκινητική ήταν η συμμετοχή των ειδικών σχολείων της πόλης, που έδειξαν να απολαμβάνουν την Πανελλήνια σχ. ημέρα αθλητισμού.

Οι ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών της Ασπίδας, είχαν επίσης την τιμητική τους, καθώς περιηγήθηκαν σε σχολικά συγκροτήματα Γυμνασίων (2ο, 3ο, 5ο ) και δημοτικών, στον απόηχο των περυσινών επιτυχιών ανόδου σε μεγάλες κατηγορίες.  Στο 2ο και 3ο Γ/σιο  οι καθηγητές έπαιξαν και συναγωνίστηκαν με τους μαθητές στο βόλεϊ και το μπάσκετ, ενώ η προβολή ταινιών και εκθέσεων με θέμα την διαφορετικότητα ήταν στην ημερήσια διάταξη του προγράμματος. Παραδίπλα,  σε κοινή εκδήλωση το 6ο και 14ο ΔΣ «γέμισαν ζωή» το πάρκο του Μ. Αλεξάνδρου, κάτω από τις ενθουσιώδης επευφημίες γονέων και θεατών, που έδειξαν να απολαμβάνουν την μοναδική ευκαιρία συμμετοχής στα σχ. δρώμενα. Σπουδαία αθλητική ημέρα «έστησε» και το 2ο ΔΣ με τον δ/ντη κ.Σολδάτο (ΚΦΑ Ζαίμης – Ζαμπίδης) να δέχεται τα εύσημα για το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 2ο ΕΠΑΛ στήθηκε μεγάλη αθλητική γιορτή καθώς η δ/ντρια Σ. Ζήση (ΚΦΑ  Ν. Γκαγκασίδου) μεταμόρφωσε την σχολική αυλή σε πεδίο αθλητικών δράσεων, αφού μεταξύ άλλων υπήρχαν γήπεδα πινγκ-πονγκ, bowling, τένις, σκοπευτικής, badminton, ενώ οι μουσικό-κινητικές «προεκτάσεις» της ημέρας περιλάμβαναν μουσικό μαθητικό σχήμα με ποντιακή λύρα, τουμπερλέκι και κιθάρα, δίνοντας έναυσμα για χορό στην αυλή με παραδοσιακούς ρυθμούς και τραγούδια.

Ακόμη και σε δομές της ΔΔΕ Ξάνθης όπου δεν υπήρχε αθλητική υποδομή βρέθηκαν τρόποι για αθλητικό-κοινωνική έκφραση, καθώς οι μαθητές της ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής  (δ/ντρια Ε. Χαρανά) φορώντας αθλητικά και έχοντας σακίδια, πεζοπόρησαν στην διαδρομή Νοσοκομείο – Άλσος – Ξανθίππη, δείχνοντας ότι δεν τους λείπει η διάθεση και η όρεξη !

Τέλος στο  5ο Γυμνάσιο (Δ/ντης Α.Ρούμογλου, ΚΦΑ Π.Μπουραζάνη) την τιμητική τους είχαν αθλοπαιδιές και εκθέσεις για τον ρατσισμό και την διαφορετικότητα των ανθρώπων, ενώ οι υπεύθυνοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το συγκριτικό πλεονέκτημα του σχολείου (οι μεγαλύτεροι αθλητικοί χώροι, βλ. πρώην αθλητικό Γ/σιο) προς όφελος των μαθητών.

Στο σχεδιασμό και την προετοιμασία της ημέρας συνέβαλαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΦΑ της χώρας (Ξ. Κωνσταντινίδου - σύμβουλος ΠΕ 11 Θράκης) σε συνεργασία με τις τοπικές Ομάδες Φυσικής Αγωγής της ΔΔΕ.

Γενικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ντεμπούτο του θεσμού ως 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ήταν πετυχημένο ξεπερνώντας τις προσδοκίες και με μεγάλες προοπτικές και ιδέες εμπλουτισμού για τις ερχόμενες σχ. χρονιές.  




Δεν υπάρχουν σχόλια