GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καμπάνες χιλιάδων ευρώ σε παιδότοπους της Ξάνθης – Βεβαιώθηκαν παραβάσεις το καλοκαίρι!

-Πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ σε τέσσερις συνολικά παιδικούς σταθμούς της περιοχής  Βαριές καμπάνες σε παιδότοπους της Ξάνθης επέβαλε το...

-Πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ σε τέσσερις συνολικά παιδικούς σταθμούς της περιοχής 

Βαριές καμπάνες σε παιδότοπους της Ξάνθης επέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου για παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί ήδη από το καλοκαίρι. 

Πρόκειται για μια σειρά παραβάσεων που εντοπίστηκαν σε πέντε συνολικά επιχειρήσεις, κλειστούς και υπαίθριους παιδότοπους, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να εισηγείται προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την επιβολή προστίμου αλλά και τη σφράγιση των καταστημάτων. 

Αναβολές για... τα μάτια του κόσμου! 
Οι υποθέσεις είχαν απασχολήσει ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού την τότε Επιτροπή του Δήμου, οδηγήθηκαν ωστόσο σε αναβολές για τη διευθέτηση κάποιων εκκρεμοτήτων από πλευράς των επιχειρήσεων μετά από αίτημα των νομικών τους εκπροσώπων, με τις παραβάσεις ωστόσο να υφίσταντο. 

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε παιδότοπο υπαίθριο ο οποίος λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια και μάλιστα καταλαμβάνοντας κοινόχρηστο χώρο. Πρόκειται για κατάστημα κοντά στο γήπεδο του ΑΟΞ το οποίο εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, και στο οποίο βεβαιώθηκε αρχικά η παράβαση στις 4 Ιουνίου. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας τότε διαπιστώθηκε πως ο υπαίθριος παιδότοπος λειτουργούσε στερούμενος την απαιτούμενη άδεια, κάτι που διαπιστώθηκε και στη δεύτερη αυτοψία στις 25 Αυγούστου. “Ζητήσαμε προθεσμία ώστε να απομακρυνθούν τα παιχνίδια γιατί δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία, αλλά έρχονται συγκεκριμένοι υπάλληλοι από συγκεκριμένη εταιρία που το αναλαμβάνουν” σημείωσε η δικηγόρος του παιδότοπου, ενώ όπως έγινε γνωστό στην τελευταία αυτοψία στις 24 Σεπτεμβρίου τα παιχνίδια είχαν απομακρυνθεί. 

“Και πέρσι είχαμε το ίδιο πρόβλημα. Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν μπορεί να πάρει άδεια στον συγκεκριμένο χώρο ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Εδώ και χρόνια δουλεύει παρανόμως ο εν λόγω παιδότοπος και ερχόμαστε να αποφασίσουμε για ένα θέμα που λες ή βάζω ένα πρόστιμο όπως ορίζει ο νόμος ή πας στο σκαμνί για διαφυγόντα κέρδη” σημείωσε ο κ. Δημήτρης Μπένης τονίζοντας πως “το θέμα σέρνεται εδώ και χρόνια, υπάρχουν αλληλογραφίες και τα πάντα”. 

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα την επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ στην εν λόγω επιχείρηση, ενώ παρόμοια ήταν και η στάση τους και στη δεύτερη υπόθεση που αφορούσε υπαίθριο  πλανόδιο που λειτουργούσε επίσης χωρίς άδεια, αν και σε ιδιωτικό χώρο. Η επιχειρηματίας τόνισε πως είχε στήσει τα παιχνίδια αναμένοντας τον έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή, ώστε να υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση της άδειας και πως οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι που λόγω ζέστης οι πελάτες καθόντουσαν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και όχι στον εσωτερικό. Τα επιχειρήματά της ωστόσο δεν φάνηκε να ικανοποιούν τα μέλη της επιτροπής και τελικώς αποφασίστηκε η επιβολή προστίμου κατά πλειοψηφία με 3 μέλη να ψηφίζουν υπέρ αυτής, 1 να ψηφίζει κατά και 4 να ψηφίζουν λευκό. 

Τα προβλεπόμενα πρόστιμα επέβαλε η Επιτροπή και για τις υπόλοιπες υποθέσεις, ακολουθώντας τις σχετικές εισηγήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, καθώς όπως τονίστηκε η όποια συμμόρφωση των επιχειρήσεων μετά τον έλεγχο δεν ακυρώνει την παράβαση που ούτως ή άλλως έχει βεβαιωθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια