GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έρχονται 800.000 νέα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα έχουν αλλαγές

- Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα “ανέβουν” στο internet τα νέα εκκαθαριστικά - Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος από 50% ως και 100% για όσους...

- Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα “ανέβουν” στο internet τα νέα εκκαθαριστικά
- Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος από 50% ως και 100% για όσους λάβουν νέο εκκαθαριστικό
- Δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν έγγραφα ή να πάνε στην εφορία οι δικαιούχοι

Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες περίπου 800.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ.

Το εκκαθαριστικό θα αποσταλεί στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXISNET και οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια ή να καταθέσουν κάποιο έγγραφο καθώς οι διασταυρώσεις πριν την εκκαθάριση έγιναν αυτόματα.


800.000 νεα εκκαθαριστικά με εκπτώσεις στον φόρο μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
 Πρόκειται για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και όλους τους δικαιούχους απαλλαγών.

Οι δικαιούχοι αυτοί τυγχάνουν έκπτωσης από 50% ως και 100% από τον ΕΝΦΙΑ. Στην περίπτωση που έχουν ήδη πληρώσει κάποια από τις προηγούμενες δόσεις θα γίνει ο ανάλογος συμψηφισμός με το υπόλοιπο του χρέους και θα καθοριστούν οι δόσεις ανάλογα.

Ποιοι δικαιούνται τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ
Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έχουν τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, εφόσον το δηλωθέν εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί και εφόσον η συνολική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας τους δεν ξεπερνά τα 150 τ.μ.

Εκπτωση 50% στον φόρο όσοι το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων που κατέχουν δεν ξεπερνά τα 150 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τις 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον/τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και τις 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογενεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Σύμφωνα με το ΈΘΝΟΣ σε δεύτερο χρόνο (προς το τέλος Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου) θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των διορθωτικών Ε9 από όσους έχουν δηλώσει λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία για την ακίνητη περιουσία τους (κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ή ημιτελή ακίνητα κ.ά.) και για τους οποίους θα εκδοθούν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα με συμψηφισμό του φόρου με τα ποσά που έχουν πληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια