GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συγκλονίζει η μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα που σώθηκε για...20 μέτρα

- "Η νταλίκα κατάπινε τα αυτοκίνητα σαν ψεύτικα" λέει αυτόπτης μάρτυρας της φονικής καραμπόλας στην Εγνατία  - "Σώθηκα γι...

- "Η νταλίκα κατάπινε τα αυτοκίνητα σαν ψεύτικα" λέει αυτόπτης μάρτυρας της φονικής καραμπόλας στην Εγνατία 
- "Σώθηκα γιατί το δικό μου αυτοκίνητο ήταν 20 μέτρα από το σημείο" λέει σοκαρισμένος στο Newsit 
- Αβάσταχτος ο θρήνος για τους 5 νεκρούς και τους 30 τραυματίες του τροχαίου δυστυχήματος που πάγωσε όλη την Ελλάδα 
- Στον εισαγγελέα εντός της ημέρας ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας

Την ώρα που τα εκατοντάδες γιατί και το βουνό των ερωτημάτων για τα αίτια της τραγωδίας αναζητούν απαντήσεις, έρχονται στο φως λεπτομέρειες για το φονικό τροχαίο στην Εγνατία που συγκλονίζουν. Οι συγγενείς των 5 νεκρών και οι 30 τραυματίες,  ανάμεσά τους δυο παιδάκια 18 και 16 μηνών. Και εκείνοι ζητούν απαντήσεις!

Οπως δήλωσε στο Newsit o αυτόπτης μάρτυρας Στάθης Σαρηγιαννίδης "γύρω στις 10.15 από τον κόμβο της Βέροιας μπήκα στην Εγνατία. Οταν μπήκα στην Εγνατία, περίπου στα 500 μέτρα είδα έναν υπάλληλο της Εγνατίας ο οποίος κουνούσε ένα κόκκινο σημαιάκι και έκανε νόημα οτι κάτι υπάρχει παρακάτω. 

Η πρώτη σκέψη που είχα ήταν ότι στην αριστερή λωρίδα της Εγνατίας κάτι γίνεται και οτι πρέπει να αλλάξω λωρίδα, παρ΄όλα αυτά παρακάτω μια προπορευόμενη νταλίκα άναψε αλαρμ και κατάλαβα οτι κάτι άλλο γίνεται και μείωσα ταχύτητα σημαντικά, τόσο πολύ που είχα ανοιχτό το παράθυρο και μπόρεσε να μου πει ο υπάλληλος οτι για 10 με 15 λεπτά θα μείνει κλειστός ο δρομος γιατί η ΔΕΗ κάνει έργα. Αναψα κι εγώ τα αλάρμ και σταμάτησα στη σειρά. Πριν από εμένα υπήρχε μια μεγάλη ουρά αυτοκινήτων, σκεφτείτε οτι το σημείο που γίνονταν τα έργα δε φαινόταν από εκεί που ήμουν εγώ.

Αφού έχει κατέβει ο κόσμος από τα αυτοκίνητα και άλλοι καπνίζουν, άλλοι μιλάνε και γενικά έχει κόσμο ανάμεσα από τα αυτοκίνητα κάποια στιγμή ακούμε έναν δυνατό κρότο στο τέλος της ουράς γιατί είχαν προστεθεί και άλλα αυτοκίνητα από πίσω και επικράτησε πανικός. 

Μια νταλίκα παρέσυρε τα αυτοκίνητα λες και ήταν ψεύτικα, λες και ήταν πλαστικά, άλλα τα τσαλάκωνε, άλλα τα έσπρωχνε δεξιά, άλλοι ήταν λίγο πιο τυχεροί και τους πήρε ξυστά. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να καβαλήσουμε το στηθαίο και να πάμε στο αντίθετο ρεύμα μόνο και μόνο γιατί δεν ξέραμε που θα σταματήσει η νταλίκα. 

"Αν είχα σταματήσει 20 μέτρα πιο πίσω η νταλίκα θα είχε παρασύρει και το δικό μου αυτοκίνητο" λέει με οργή αυτόπτης μάρτυρας

Ηταν πολύ τρομακτικό γιατί έβλεπες τα αυτοκίνητα να πετάγονται στον αέρα, ανθρώπους να τους παίρνουν σβάρνα τα αυτοκίνητα. Αφού σταμάτησε η νταλίκα, λαμπιάδασε κατευθείαν, πήρε φωτιά. Στη συνέχεια αυτό που κάναμε ήταν να μετακινήσουμε τα αυτοκίνητά μας λίγο πιο μπροστά για να μην πάρουμε φωτιά αν γίνει κάποια έκρηξη. Ενδεικτικά θα σας πω οτι ήταν τέτοια η δύναμη της νταλίκας πήρε ένα Quashgai από πίσω και το έφερε πρώτο, το πήρε μαζί της και το οποίο κάηκε μαζί με την νταλίκα. Οταν εμείς βλέπαμε αυτο το αυτοκίνητο να καίγεται νομίζαμε οτι ήταν smart. Και γι΄αυτό η αδελφή του θύματος που ήταν μέσα (μιλάμε για τον άνθρωπο που κάηκε) έλεγε οτι ήταν ο αδελφός μου εδώ με ένα Quashgai και της έλεγαν οτι δεν υπήρχε τετοιο αυτοκίνητο. Δηλαδή είναι τρομακτικό πραγματικά. Και είναι αυτό που σε πιάνει και το παράπονο και λες, γιατί βρε φίλε στα καλά καθούμενα εμένα με βάζεις σε τέτοιο κίνδυνο;

Μετά επικράτησε πανικός, βλέπαμε τραυματίες, ο κόσμος έτρεχε στα αυτοκίνητα να δει τους δικούς του, τους συγγενείς του. Προσπαθούσαμε να δούμε αν θα πάρει φωτιά κάποιο αυτοκίνητο. Καλέσαμε την αστυνομία, την τροχαία, καλέσαμε για βοήθεια όπου μπορούσε ο καθένας για να έρθουν τα σωστικά συνεργεία. 

Αν η νταλίκα φρέναρε θεωρώ οτι θα ακουγαμε το φρενάρισμα ή το σούρσιμο των ελαστικών πάνω στο δρόμο. Δεν ακούσαμε τίποτα και θεωρώ οτι και ο ίδιος ο οδηγός της νταλικάς σοκαρίστηκε καθώς θεωρητικά θα μπορούσε να έχει πατήσει κόρνες, να ανάβει φώτα, έστω και 200 μέτρα πριν να τον βλέπανε κάποιοι θα έτρεχαν να φύγουν. Ο οδηγός πάντως δεν έφυγε από το σημείο όπως αρχικά ακούστηκε. Πήδηξε από το όχημα να σωθεί αλλά όταν βλέπαμε την νταλίκα να φλέγεται ήταν δίπλα μου ο οδηγός, απλά κανένας δεν κατάλαβε οτι ήταν ο οδηγός". 

Βουνό τα ερωτήματα...
Πραγματικά από την όλη κατάσταση προκύπτουν πολλά ερωτηματα. Εγώ ούτε τον ειδικό θέλω να κάνω ούτε τίποτα, αλλά το πρώτο ερωτημα είναι αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο. Και ένα δεύτερο ερώτημα είναι, αν όντως ακολουθηθηκε μήπως πρέπει να αλλάξουμε πρωτόκολλο; Μήπως ο σχεδιασμός δεν είναι σωστός; 

Δεν υπήρχαν μέτρα προειδοποίησης, πέρα από δύο ανθρώπους με σημαιάκια δεν υπήρχε τίποτα. Σήμερα αν κάνετε μια σύγκριση τι προστατευτικά μέτρα υπάρχουν με το χθες θα δείτε τη διαφορά. Σήμερα έχει δύο οχήματα της Εγνατίας με φωτεινούς σηματοδότες και μάλιστα το ένα σε μεγάλη απόσταση από το σημείο. Κατά μήκος της οδού έχει ράμπες που αναβοσβήνουν. Δηλαδή, σήμερα οι εργασίες είναι πιο σημαντικές από ότι ήταν χθες; 

Και να σας πως και κάτι ακόμη, εγώ που ξεκίνησα από Βέροια και μπήκα στην Εγνατία, γιατί με αφήνεις και μπαίνω μέσα στην Εγνατία που είναι κλειστή; Δηλαδή οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν γιατί μπήκαν στην οδό αφού η Εγνατία ήταν κλειστή; Πρέπει κάποιοι να δώσουν απαντήσεις. Και πάλι καλά που είχε καλό καιρό και ο κόσμος είχε βγει από τα αυτοκίνητα και κάποι τρέξαν απέναντι. 

Οσο συνειδητοποιώ τι έγινε και πόσο εύκολο θα ήταν να είμαι λίγο πιο πίσω και να με βρει και εμένα το κακό, τι να σας πω είναι τρομακτικό. Κρίμα για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν και κουράγιο στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν, αλλά ειναι κάτι που δεν περιγράφεται" είπε τέλος ο κύριος Σαρηγιαννίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια