GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μείωση 20% σε όλα τα δημοτικά τέλη για τους ευπαθείς και άπορους του Δήμου Ξάνθης!

-Θα εφαρμοστεί σε όσες οικογένειες είναι ήδη ενταγμένες στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ  Την απόφαση να μειωθούν κατά 20% όλα τα δημοτ...

meiosi_dimotika_teli_xanthi-Θα εφαρμοστεί σε όσες οικογένειες είναι ήδη ενταγμένες στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ 

Την απόφαση να μειωθούν κατά 20% όλα τα δημοτικά τέλη για τους ευπαθείς και άπορους κατοίκους του Δήμου Ξάνθης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγκρισης των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, οι οποίες προέβλεπαν την παραμονή των τελών στα ίδια επίπεδα με πέρσι, προτάθηκε από πλευράς της αντιπολίτευσης να βρεθεί ένας τρόπος μείωσης των τελών για τους ανέργους και άπορους δημότες. 

Παρεμβαίνοντας ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος υιοθέτησε την πρόταση, ζητώντας να ληφθεί απόφαση περί μείωσης των δημοτικών τελών κατά 20% σε όσους δημότες είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. 

Όπως ήταν φυσικό η πρόταση βρήκε σύμφωνο το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ όπως επισημάνθηκε πρακτικά δημιουργείται ένα “κοινωνικό τιμολόγιο” του Δήμου το οποίο ίσως μπορεί να εφαρμοστεί και στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης. 

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την ανεργία
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων της Ξάνθης κυριολεκτικά κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από αίτημα του επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” κ. Γιώργου Κολλάρου, ο οποίος ζήτησε να συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο εκτός ημερησίας θέμα που αφορά τις δράσεις που προτίθεται να αναλάβει ο Δήμος για την ελάφρυνση άπορων δημοτικών και ευπαθών ομάδων που πλήττονται από την ανεργία. 

dimotes_xanthiΟ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Δρεμσίζης ανέφερε πως για λόγους τυπικούς και διαδικαστικούς το αίτημα μπορεί να ικανοποιηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ή θα έπρεπε να είχε κατατεθεί εγκαίρως ώστε να συζητηθεί. Ο κ. Κολλάρος επέμενε πως από τη στιγμή που βρέθηκαν τόσα άτομα μέσα στο Δ.Σ. θα έπρεπε το όργανο να εκδώσει κάποιο ψήφισμα και να συζητήσει επί των προτάσεων και των δράσεων ενώ παρόμοια στάση κράτησε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης κ. Κώστας Βογιατζής που ζήτησε επίσης να ξεκινήσει ο διάλογος μέσα στην αίθουσα. 

Τελικώς το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε, με τους μέλη των σωματείων να αποχωρούν ενώ όπως  αναφέρθηκε η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Λίγη ώρα αργότερα και όταν το Δ.Σ. αποφάσισε τη μείωση των δημοτικών τελών για τους ευπαθείς κοινωνικά δημότες, ο κ. Κολλάρος σχολίασε πως θα ήταν καλό η απόφαση αυτή να ληφθεί παρουσία και των πολιτών που βρίσκονταν πριν στην αίθουσα που θα τη δέχονταν με ιδιαίτερη ικανοποίηση, όπως σημείωσε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια