GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στην ουρά για τη σύνταξη: Η αναμονή φτάνει τα 2 ή τα 5 χρόνια - Οι καθυστερήσεις ανά Ταμείο

Ακόμη και δύο χρόνια περιμένουν αναγκαστικά οι ασφαλισμένοι προκειμένου να πάρουν τη σύνταξή τους, με εκείνους που συνταξιοδοτούνται με δι...

Ακόμη και δύο χρόνια περιμένουν αναγκαστικά οι ασφαλισμένοι προκειμένου να πάρουν τη σύνταξή τους, με εκείνους που συνταξιοδοτούνται με διαδοχική ασφάλιση να υφίστανται τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι ότι μόνο στο ΙΚΑ εκκρεμούν σήμερα 57.934 αιτήσεις για απλή συνταξιοδότηση. Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», στο ίδιο Ταμείο εκκρεμούν 10.725 αιτήσεις με διαδοχική ασφάλιση, 66.917 για επικουρικές συντάξεις και 6.704 για επικουρικές με διαδοχική ασφάλιση. Προσωρινή σύνταξη λαμβάνουν 35.000 ασφαλισμένοι, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται 9.000 για προσωρινή σύνταξη. Στον ΟΑΕΕ εκκρεμούν 30.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκ των οποίων οι 10.000 αφορούν προσωρινή σύνταξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, ειδικά στο ΙΚΑ στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης η αναμονή φτάνει έως και δύο χρόνια. Πάντως, στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι υπάρχουν διακυμάνσεις στον χρόνο αναμονής και ανάλογα με το υποκατάστημα. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), καθώς η αναμονή μπορεί να φτάσει και τα πέντε χρόνια! Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ), οι δημόσιοι υπάλληλοι με διαδοχική ασφάλιση (ΤΕΑΔΥ)και οι 38.000 ασφαλισμένοι που περιμένουν το εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Πάντως, τις ουρές για τη σύνταξη αυξάνει το κύμα φυγής εν όψει αλλαγών στο Ασφαλιστικό από 1η Ιανουαρίου 2015, αλλά και στη δραματική μείωση των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω και πάλι των αθρόων συνταξιοδοτήσεων.

Οι καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων ανά Ταμείο:
ΙΚΑ
έως και 12 μήνες αναμονή για απλή σύνταξη
από 18 έως και 24 μήνες αναμονή για σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση

ΟΑΕΕ
έως και 12 μήνες αναμονή για απλή σύνταξη
έως και 18 μήνες αναμονή για σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση

ΟΓΑ
έως και 12 μήνες αναμονή για απλή σύνταξη
έως και 24 μήνες αναμονή για σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση

Δημόσιο
έως και 12 μήνες αναμονή για απλή σύνταξη
έως και 24 μήνες αναμονή για σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση

ΕΤΕΑ
έως και 24 μήνες αναμονή για απλή σύνταξη
έως και 60 μήνες (πέντε χρόνια!) αναμονή για απλή σύνταξη

ΤΠΔΥ
έως και 24μήνες αναμονής

ΕΤΑΑ
από 14 έως 16 μήνες αναμονή

ΤΑΠΙΤ
έως και 16 μήνες αναμονή

Δεν υπάρχουν σχόλια