GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ηλεκτροσόκ στη ΔΕΗ από φέσια άνω του 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Μη διαχειρίσιμη γίνεται η κατάσταση στη ΔΕΗ καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές μέσα στο 2014 αυξάνονται κατά 30%, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις εως ...

Μη διαχειρίσιμη γίνεται η κατάσταση στη ΔΕΗ καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές μέσα στο 2014 αυξάνονται κατά 30%, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις εως το τέλος του 2014 οι απλήρωτοι λογαριασμοί θα έχουν ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κυριολεκτικά εκτός ελέγχου είναι η πορεία των εσόδων της ΔΕΗ.
Οι αριθμοί έρχονται να διαψεύσουν και τις προσδοκίες πως η αποσύνδεση του ''χαρατσιού'' από τους λογαριασμούς θα ανακούφιζε εισπρακτικά τη ΔΕΗ
Προσέξτε μερικούς αριθμούς που είναι απολύτως ενδεικτικοί για την ραγδαλια επιδείνωση των ανεξόφλητων οφειλών. 

- Στις αρχές του έτους οι απλήρωτοι λογαριασμοί ήταν περίπου 1,3 δισ. ευρώ.
- Στα τέλη Ιουλίου τα φέσια ξεπέρασαν τα 1,7 δισ. ευρώ και σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις στο τέλος του 2014 το σύνολο των απλήρωτων λογαριασμών θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι αριθμοί έρχονται να διαψεύσουν και τις προσδοκίες πως η αποσύνδεση του ''χαρατσιού'' από τους λογαριασμούς θα ανακούφιζε εισπρακτικά τη ΔΕΗ.

Και αυτό γιατί οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην κατηγορία της χαμηλής τάσης, δηλαδή στα νοικοκυριά και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, που χρωστούν στη ΔΕΗ περίπου 960 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθούν οφειλές 430 εκατομμυρίων ευρώ από την υψηλή τάση, 180 εκατομμύρια ευρώ από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και 150 εκατ. ευρώ από τη μέση τάση. 

Αξίζει μάλιστα να τονιστεί πως δεν έχουν συνυπολογιστεί οι ανεξόφλητες οφειλές καταναλωτών που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια