GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αντισταθμιστικά οφέλη από τον ΣΔΑΝΞ θα διεκδικήσει ο Μίχογλου - “Θα ζητήσω έλεγχο 10ετίας”

-Τη Δευτέρα θα συγκληθεί το Δ.Σ. του Συνδέσμου για την εκλογή του νέου προεδρείου  Αντισταθμιστικά οφέλη από την παραχώρηση της έκταση...

-Τη Δευτέρα θα συγκληθεί το Δ.Σ. του Συνδέσμου για την εκλογή του νέου προεδρείου 

Αντισταθμιστικά οφέλη από την παραχώρηση της έκτασης στην οποία καταλήγουν τα απορρίμματα του Νομού Ξάνθης εμφανίζεται πρόθυμος να διεκδικήσει ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου από τον Σύνδεσμο Διαχείρησης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης. 

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στον Τόπειρου, το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Μίχογλου έχει ενημερωθεί σχετικώς από τον αντίστοιχο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Θεσσαλονίκης πως οι εκεί δήμοι καταβάλουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στον δήμο που υποδέχεται τα σκουπίδια των υπολοίπων. 

“Προχώρησα σε μια ενημέρωση προς το Δ.Σ., επειδή έρχονται οι εκλογές στον ΣΔΑΝΞ, αλλά και επειδή λήγει η σύμβαση μίσθωσης του ΧΥΤΑ και θα ζητηθεί παράταση αυτής, πως υπάρχουν κάποιες νομοθεσίες που δεν έχουν εφαρμοστεί όλα αυτά τα χρόνια στον Σύνδεσμο. Σε επαφή που είχα με τον Σύνδεσμο της Θεσσαλονίκη έμαθα πως όλοι οι δήμοι πληρώνουν κάποιο αντισταθμιστικό τέλος προς τον δήμο που υποδέχεται τα σκουπίδια. Βάσει αυτού όφειλα να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο ότι και εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι τέτοιο για να έχει οφέλη φυσικά ο Δήμος μας” εξήγησε ο Δήμαρχος Τοπείρου, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα τονίζοντας πως “το Δ.Σ. με εξουσιοδότησε να το εκπροσωπήσω εγώ σε αυτό το θέμα”. 

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου στον ΣΔΑΝΞ, ξεκαθάρισε πως “η προεδρεία έχει να κάνει με το πιο έχει τα πιο πολλά κουκιά. Δεν με ενδιαφέρει το εάν θα είμαι ή δεν θα είμαι πρόεδρος, ή εάν θα είμαι ξανά μετά από πέντε χρόνια Δήμαρχος. Εμένα αυτό που πρώτιστα με ενδιαφέρει είναι να έχω καθαρή τη συνείδηση μου απέναντι στους πολίτες που μας ψήφισαν. Πάντως είτε είμαι είτε δεν είμαι πρόεδρος θα ζητήσω να γίνει πλήρης έλεγχος στη διαχείριση των οικονομικών του ΣΔΑΝΞ τα τελευταία 10 χρόνια. Πρέπει να βγουν όλα στη φόρα, όλες οι δαπάνες που έχουν γίνει τόσα χρόνια. Πίσω από το δάκτυλο είναι πολλοί άνθρωποι όμως εγώ έχω μάθει να βάζω τα στήθη μου μπροστά.  Όποιος θέλει ας την πάρει την προεδρεία αλλά θα γίνει έλεγχος είτε είμαι εγώ πρόεδρος είτε όχι”. 

Μάλιστα ο ίδιος, διευκρινίζει πως “μπορεί να είναι όλα σωστά. Αλλά πρέπει να ζητήσουμε τι έχει γίνει, δεν θα βάλουμε ένα χ και θα πούμε προχωράμε από τώρα και στο εξής. Πρέπει ο Σύνδεσμος να λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών του Νομού Ξάνθης. Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα και εάν μπορέσουμε να κατεβάσουμε και τα τέλη θα το κάνουμε”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια