GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άνοιξε τα χαρτιά του ο Γ. Παυλίδης – “Η Περιφέρεια ΑΜΘ πρέπει να λειτουργεί σαν ενιαίο σύνολο” (+VIDEO)

-Καταπολέμηση των κουνουπιών και τουριστική ανάπτυξη οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί -Στόχος η εξυπηρέτηση των πολιτών και η...


-Καταπολέμηση των κουνουπιών και τουριστική ανάπτυξη οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί
-Στόχος η εξυπηρέτηση των πολιτών και η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών
-“Μέχρι σήμερα βλέπαμε όχι μια Περιφέρεια, αλλά πέντε μικρές Περιφέρειες” δηλώνει ο ίδιος

Τα χαρτιά του για τα σχέδια του γύρω από τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ άνοιξε ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης στην κάμερα του ThrakiToday.com, ξεκαθαρίζοντας πως η Περιφέρεια πρέπει να λειτουργεί ως ένα ενιαίο σύνολο και όχι ως πέντε ξεχωριστές Περιφερειακές Ενότητες που θα αναπτύσσονται με διαφορετικές ταχύτητες.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως παραλαμβάνοντας τη διοίκηση ήρθε αντιμέτωπος με ένα τεράστιο όγκο προβλημάτων ενώ ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της ενημέρωσης από τους Υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να αποκτήσει πιο συγκεκριμένη εικόνα αυτών των προβλημάτων.

“Μη έχοντας ακόμη πλήρη γνώση, καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο της καταγραφής, έχουμε διαπιστώσει μια σειρά από σημαντικά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών σε καμία από τις Π.Ε. Οι διαγωνισμοί έπρεπε να αρχίσουν να τρέχουν εδώ και 6 μήνες ώστε να ολοκληρωθούν και εμείς παραλαμβάνοντας από τη Δευτέρα δεν μπορούμε να καλύψουμε αυτό το κενό” αναφέρει ο ίδιος, εξηγώντας πως “είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο και άλλες κατευθύνσεις για να δούμε πως μπορούμε διορθώσουμε το πρόβλημα. Υπάρχουν προβληματικά έργα, στρεβλώσεις στην προοπτικ;h ανάπτυξή μας. Πρέπει όλα αυτά να ανατραπούν”.



Στεγανά στη λειτουργία της Περιφέρειας
Όπως εξηγεί ο κ. Παυλίδης, μέχρι τώρα δινόταν η εντύπωση πως η Περιφέρεια ΑΜΘ αποτελείται από πέντε διαφορετικές μικρότερες Περιφέρειες, όχι σε απόλυτο βέβαια βαθμό, κάτι που πρόκειται να αλλάξει. “Βλέπαμε μια Περιφέρεια διηρημένη σε πέντε Περιφερειακές Ενότητες με στεγανά στη συνεργασία μεταξύ τους. Μου έλεγε ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής ότι δεν επαρκεί το προσωπικό και δεν μπορεί να μεταφερθεί προσωπικό από άλλη Π.Ε. και όλα αυτά καταλήγουν σε ζημιές σε βάρος των πολιτών. Είναι εκατοντάδες τα προβλήματα, πρέπει να αλλάξουν αρκετές αντιλήψεις. Στόχος και σκοπός μας είναι να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες κανέναν άλλο, και στο πρόσωπο των πολιτών πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας όταν πάει να εξυπηρετηθεί”.

Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα ο ίδιος πραγματοποίησε συνάντηση με τους Γενικούς Διευθυντές της Π-ΑΜΘ τονίζοντας πως τόσο το τηλέφωνο το δικό του όσο και όλων των αρμοδίων θα είναι ανοιχτά 24ώρες το 24ωρο για καθετί σημαντικό και επείγον. “Θα αλλάξει ο οργανισμός της Περιφέρειας, θα κάνουμε διορθώσεις αφού καταγράψουμε τα λάθη τα οποία υπάρχουν. Κάθε υπάλληλος θα μπει εκεί που θα παρέχει έργο. Έχουμε ένα πεδίο πρόκλησης μπροστά μας και δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε”.

Η Περιφέρεια έκανε βήματα πίσω...
“Υπήρχαν μεγάλες δυσκαμψίες στη διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών. Δεν λειτουργούσε σαν ένα σώμα η Περιφέρεια. Οι Π.Ε. δεν έχουν διοικητική αυτάρκεια ώστε να αποτελούν αντικείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Εμείς λειτουργούσαμε με πέντε μικρότερες Περιφέρειες και αυτό πρέπει να σταματήσει. Να λειτουργεί ενιαία και αποτελεσματικά η Περιφέρεια προς όφελος του πολίτη. Θα πρέπει να υπερβούμε σε όλα τα επίπεδα τους άσκοπους τοπικισμούς” σημειώνει ο κ. Παυλίδης εκτιμώντας πως παρότι διατέθηκαν τεράστιοι πόροι στην περιοχή, αυτοί δεν μετουσιώθηκαν σε αναπτυξιακές υποδομές με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να παραμένει ακόμη ανάμεσα στις τελευταίες της χώρας.

“Έχουμε ένα τόπο χαρισματικό, πλούσια τα ελέη του θεού σε όλα τα επίπεδα τα συναντά κανείς εδώ. Έχουμε τις καλύτερες πεδιάδες στην Ελλάδα με τα περισσότερα νερά, είμαστε η φυσική έξοδος για 50-60 εκατ. ανθρώπων από τις γύρω περιοχές σε καλή θάλασσα. Έχουμε μια περιοχή με άθικτο περιβάλλον με σπουδαία ιστορία, πολιτισμό που όντως βρίσκεται στην ουρά. Αυτό πρέπει να το ανατρέψουμε και το μειονέκτημα να το κάνουμε πλεονέκτημα” υπογραμμίζει με νόημα ο ίδιος, για να συμπληρώσει πως “πρέπει στον πυρήνα του στρατηγικού μας σχεδιασμού να εισάγουμε και τον τουρισμό και να επιδιώξουμε αυτόν να το χρηματοδοτήσουμε σε επίπεδο συγκρότησης της ταυτότητας, ώστε να ξέρουμε που και πως πηγαίνει ο καθένας, και σε ένα επίπεδο της συστηματικής προβολής. Είναι ο χώρος από τον οποίο μπορούμε να φέρουμε χρήματα στην τσέπη του πολίτη σε μια περίοδο που χρειάζεται ρευστότητα. Ένας κατάλογος έργων από μόνος του ποτέ δεν φέρνει ανάπτυξ用.

Περιφερειακό κέντρο καταπολέμησης των κουνουπιών
Όπως εξήγγειλε ο κ. Παυλίδης στα άμεσα σχέδια του παραμένει η δημιουργία ενός περιφερειακού κέντρου καταπολέμησης των κουνουπιών, και ήδη μάλιστα έχει κινηθεί ώστε να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίον αυτό θα επιτευχθεί.

“Θα γίνει μια μεγάλη σύσκεψη σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων. Η Περιφέρεια μας την πληρώνει την υπόθεση των κουνουπιών με ανθρώπινες ζωές, με σωματικές βλάβες σε συμπολίτες μας, με υλικό κόστος αλλά είναι και ένας ισχυρός αντιαναπτυξιακός παράγοντας. Έρχονται επισκέπτες από τις γύρω χώρες και ένας τεράστιος αριθμός αυτών φεύγει γιατί δεν μπορεί να αντέξει την παρουσία των κουνουπιών. Χάνουμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό” σημειώνει ο ίδιος, τονίζοντας πως “πρέπει να πάμε σε ένα περιφερειακό κέντρο καταπολέμησης κουνουπιών με δικά του εργαλεία. Θα γλιτώσουμε πάρα πολλά χρήματα. Φέτος δεν προλαβαίνουμε γιατί χρειάζονται νομοθετικές τροποποιήσεις. Έτσι θα πάμε αναγκαστικά  μέσω διαγωνισμών. Στο έργο όμως θα υπάρχει πρόβλεψη για τοποθέτηση GPS. Όποιος αναλάβει το έργο η υπηρεσία θα μπορεί ανά πάσα  στιγμή να ελέγχει ποιους χώρους καλύπτει, να παρακολουθεί τα σκευάσματα που χρησιμοποιεί και την αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος”.

Απομονωμένος ο Β. Έβρος και η Δράμα
Ταυτόχρονα όπως διαπιστώνει ο ίδιος, τόσο η περιοχή του Βόρειου Έβρου όσο και αυτή τη Δράμας αναπτύχθηκαν με διαφορετικές ταχύτητες συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές, ενώ πλέον η έμφαση δίνεται τόσο στην ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Μάνδρας – Ψαθάδες όσο και στη βελτίωση του οδικού δικτύου που συνδέει τη Δράμα με την Καβάλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια