GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στον “αέρα” η μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια ΑΜΘ – Αναζητείται λύση (+VIDEO)

-Άργησαν για ακόμη μια χρονιά οι διαγωνισμοί με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί κανένας  Στον “αέρα” φαίνεται πως βρίσκεται για ...

-Άργησαν για ακόμη μια χρονιά οι διαγωνισμοί με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί κανένας 

Στον “αέρα” φαίνεται πως βρίσκεται για μια ακόμη φορά το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Όπως παραδέχεται ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης οι διαγωνισμοί που έπρεπε να είχαν προκηρυχθεί από την απερχόμενη Διοίκηση πριν από έναν περίπου εξάμηνο, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος προγραμματισμού και ολοκλήρωσής τους, άρχισαν να τρέχουν μόλις πριν από λίγο διάστημα με αποτέλεσμα ο χρόνος να μην επαρκεί. 

Στην περίπτωση της Ξάνθης, της Κομοτηνής και του Έβρου το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, μιας οι σχετικές διαδικασίες έλαβαν χώρα μόλις μέσα στον Αύγουστο, ενώ σε καλύτερη μοίρα αν και με το ίδιο αποτέλεσμα βρίσκονται η Δράμα και η Καβάλα όπου οι αντίστοιχες ενέργειες ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες. 

“Μη έχοντας ακόμη πλήρη γνώση, καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο της καταγραφής, έχουμε διαπιστώσει μια σειρά από σημαντικά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών σε καμία από τις Π.Ε. Οι διαγωνισμοί έπρεπε να αρχίσουν να τρέχουν εδώ και 6 μήνες ώστε να ολοκληρωθούν και εμείς παραλαμβάνοντας από τη Δευτέρα δεν μπορούμε να καλύψουμε αυτό το κενό” αναφέρει ο κ. Παυλίδης εξηγώντας πως “είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο και άλλες κατευθύνσεις για να δούμε πως μπορούμε διορθώσουμε το πρόβλημα. Υπάρχουν προβληματικά έργα, στρεβλώσεις στην προοπτικά ανάπτυξή μας. Πρέπει όλα αυτά να ανατραπούν”. 

Αντίστοιχο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και πέρσι κατά την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, με τη διαδικασία να βρίσκεται και πάλι μετέωρη, ωστόσο τότε είχε δοθεί παράταση στις συμβάσεις των αναδόχων από την προ-προηγούμενη σεζόν κάτι που φέτος φαντάζει αδύνατο να συμβεί μια και υπάρχει σαφής οδηγία από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που το απαγορεύει. Έτσι προς το παρόν, και λίγα μόλις 24ωρα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για φέτος στις Σχολικές Μονάδες της περιοχής παραμένει άγνωστο το τι τελικώς θα συμβεί με τη μεταφορά των μαθητών, ενώ από πλευράς της νέας Διοίκησης αναζητείται άμεση λύση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια