GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στην Ξάνθη! Παρέλαβαν βιβλία και προβλήματα στη μεταφορά (+VIDEO)

-Προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας διέμενε έντυπο ενημερωτικό υλικό στους μαθητές για θέματα οδικής βοήθειας  Το πρώτο κουδούνι χτύπ...


-Προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας διέμενε έντυπο ενημερωτικό υλικό στους μαθητές για θέματα οδικής βοήθειας 

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στις Σχολικές Μονάδες της Ξάνθης, με τους μαθητές να παραλαμβάνουν τα βιβλία τους ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και μικροπροβλήματα τα οποία έχουν ανακύψει τόσο με κενά εκπαιδευτικών όσο και με την μεταφορά των μαθητών. 

Ο επίσημος αγιασμός τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων λίγο μετά τις 9.00 το πρωί στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσία τόσο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αναστάσιου Μάρκου όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη. 

Μαθητές, καθηγητές και γονείς βρίσκονταν από νωρίς στις θέσεις τους, αναμένοντας την τελετή και ακολούθως την παραλαβή των βιβλίων. Ακολούθησαν οι τελετές αγιασμού σε όλες τις Σχολικές Μονάδες της περιοχής, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον Μητροπολίτη να εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.  

“Αρχίζει σήμερα μια καινούργια σχολική χρονιά και βλέπω χαρούμενα πρόσωπα, ξεκούραστα από τις διακοπές του καλοκαιριού και όλοι είστε έτοιμοι να ανοίξετε τα βιβλία, να καθίσετε στα θρανία για να μάθετε γράμματα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας πως “και βέβαια πρέπει να αποκτήσουμε γνώσεις άλλα και να γίνουμε και καλοί άνθρωποι γιατί αυτό είναι το πρώτιστο. Να καλωσοριστούμε και τα παιδιά της πρώτης τάξης και θα έλεγα στους μεγαλύτερους να τα αγαπούν τα μικρά παιδιά, να τα προσέχουν ώστε και αυτά να προσαρμοστούν στον χώρο του σχολείου. Εγώ εύχομαι να είναι καλή και ευλογημένη η χρονιά, πλούσια σε καρποφορία. Να ευχηθώ στον Διευθυντή, στους δάσκαλους σας καλή δύναμη και καλή υπομονή. Το έργο του δάσκαλου είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί του εμπιστεύεται η οικογένεια και η πολιτεία ό,τι πολυτιμότερο έχουν, και ο,τι πολυτιμότερο έχουμε είναι τα παιδιά μας. Καλή χρονιά λοιπόν και ευλογημένη”. 

Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κώστας Ζαγναφέρης, τόνισε πως “όπως είναι χαρούμενη η σημερινή ημέρα, έτσι εύχομαι να μείνουμε. Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς καλό έργο και εμείς σαν πολιτεία θα είμαστε δίπλα όποιο πρόβλημα προκύπτει θα το προσπαθούμε να το λύσουμε. Εύχομαι καλή πρόοδο στα παιδιά, καλή σχολική χρονιά και να ακούτε τους δασκάλους σας”. Πέραν των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, πρόβλημα που συναντάτε κάθε χρόνο στις σχολικές μονάδες αλλά προς το παρόν φαίνεται να αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά, η σχολική χρονιά ξεκινά για ακόμη μια φορά με προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, με τους διαγωνισμούς να μην έχουν ολοκληρωθεί ενώ καταβάλλονται προσπάθειες αυτό να ξεπεραστεί άμεσα τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Κοινωνικό Σχολείο... από το Υπουργείο
Παίρνοντας τον λόγο ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μάρκου Αναστάσιος, ανέφερε πως στα σχέδια του Υπουργείου για φέτος είναι η καθιέρωση ενός νέου θεσμού, αυτού του Κοινωνικού Σχολείου στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιούνται μια σειρά από ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία με αντικείμενο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα υγείας και εξαρτήσεων.   

“Ως εκπρόσωπος της πολιτείας θέλω να σας ευχαριστήσω που είτε σήμερα εδώ και με τις ευχές της εκκλησίας να αρχίσουμε μια νέα σχολική χρονιά.  Όπως έχω ξαναπεί, όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά και αγκαλιάζουμε όλα τα παιδιά. Τα βλέπουμε σαν δικά μας παιδιά, τα κοιτάμε στα μάτια όπως τα κοιτάτε και εσείς και το μόνο που θέλουμε είναι το μεσημέρι φεύγοντας από εδώ να έρχονται στο σπίτι χαρούμενα και γεμάτα ζεστασιά” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μάρκου, τονίζοντας πως “ο εκφοβισμός, το λεγόμενο bulling, είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους. Θέλω να πω στα παιδιά ότι εάν κάποιο παιδί δεχθεί οποιαδήποτε απειλή από άλλο παιδάκι ή εξωσχολικό το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να το πει στον δάσκαλό του και μετά στον γονιό του. Φέτος το Υπουργείο σκοπεύει να οργανώσει το Κοινωνικό Σχολείο. Είναι ένας θεσμός που μπαίνει για πρώτη φορά στα σχολεία, όπου θα υπάρχει δράσεις με άλλους φορείς, όπως ο ΟΚΑΝΑ ή φορείς υγείας, για να μπορέσουμε να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι το σχολείο πέρα από τις γνώσεις δίνει και δράσεις άλλες που είναι χρήσιμες για στη ζωή και τέτοιες θα αναπτυχθούν μέσα στα σχολεία. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και υγεία σε όλους”. 

Υλικό για την οδική ασφάλεια
Τόσο έξω από τις Σχολικές Μονάδες της Ξάνθης όσο και εντός αυτών προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης διένειμε έντυπο ενημερωτικό υλικό για θέματα οδικής ασφάλειας, όπως άλλωστε έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, επιχειρώντας να ενημερώσει τόσο τους μαθητές όσο και τους ίδιους τους γονείς για την κυκλοφοριακή αγωγή.  

Αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού οι μαθητές παρέλαβαν τα βιβλία τους, αποχωρώντας για να επιστρέψουν ξανά το πρωί της Παρασκευής στα σχολικά τους καθήκοντα. 

(φωτογραφικό υλικό από το 2ο Δημοτικό και το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης)









Δεν υπάρχουν σχόλια