GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι Ελληνες άρχισαν πάλι να ψωνίζουν - Tablets και πλυντήρια ρούχων οι βασικές αγορές τους

Tablets, πλυντήρια ρούχων, εκτυπωτές και λοιπές οικιακές συσκευές αρχίζουν πλέον να μπαίνουν στο στόχαστρο των Ελλήνων καταναλωτών. Κάτι π...

Tablets, πλυντήρια ρούχων, εκτυπωτές και λοιπές οικιακές συσκευές αρχίζουν πλέον να μπαίνουν στο στόχαστρο των Ελλήνων καταναλωτών. Κάτι που φανερώνει την αντιστροφή του μέχρι πρότινος αρνητικού κλίματος.

Η ανάκαμψη των πωλήσεων στα τεχνολογικά καταναλωτικά προϊόντα είναι ιδιαιτέρως ενδεικτική στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, ενώ συνολικά το πρώτο εξάμηνο του έτους έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις των τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2013. Με εξαίρεση βεβαίως τις κατηγορίες των φωτογραφικών ειδών και κινητών τηλεφώνων, όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες του κλάδου παρουσίασαν άνοδο.

Όπως σημειώνει το Vima.gr, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της GfK Hellas, ο κλάδος στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου 2014 παρουσίασε πωλήσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Οπως επισημαίνει η εταιρεία «η ελληνική οικονομία για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 συνεχίζει την ανάκαμψη, παρουσιάζοντας την καλύτερη εικόνα εδώ και αρκετά χρόνια. Με αποτέλεσμα οι αποφάσεις των καταναλωτών να είναι λιγότερο επιφυλακτικές σε σχέση με το παρελθόν».

Με σταθερούς ρυθμούς η ανάπτυξη στην κατηγορία των προϊόντων πληροφορικής
Η πολύ καλή πορεία του συνόλου σχεδόν των κατηγοριών της πληροφορικής συνέβαλε στην συνεχιζόμενη αύξηση του τζίρου του κλάδου. Οι κύριοι εκφραστές της ανόδου υπήρξαν για άλλο ένα τρίμηνο τα Tablets αλλά συνδυαστικά και οι σταθεροί υπολογιστές με τις οθόνες, κάτι το οποίο συνεχίζει να ευνοεί την πορεία των ποντικιών και των πληκτρολογίων.

Επίσης για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο η αγορά των ειδών εξοπλισμού γραφείου σημείωσε θετικό πρόσημο. Τόσο οι εκτυπωτές, οι οποίοι συνεχίζουν να αυξάνουν τις πωλήσεις τους με ρυθμό μεγαλύτερο από 20%, όσο και τα πολυμηχανήματα, τα οποία καταγράφουν διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, συνέβαλαν σημαντικά στη διεύρυνση των πωλήσεων της κατηγορίας.

Ανοδος και για τις Λευκές Συσκευές - Διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων
Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται και για το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς η ανοδική πορεία στον τομέα των Μεγάλων Λευκών Συσκευών καταγράφοντας επίσης σταθερή εικόνα σε επίπεδα μέσης τιμής. Παρόλη την σταθεροποίηση στην μέση τιμή των Λευκών Συσκευών, εμφανίζεται μια τάση από τις κύριες μάρκες της αγοράς να διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων τους, στοχεύοντας έτσι σε πιο «οικονομικά» τιμολογιακά στρώματα.

Τα Πλυντήρια Ρούχων είναι η κατηγορία με τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης ακολουθούμενα από τα Στεγνωτήρια που παραμένουν μια μικρή κατηγορία με σταθερά ανοδικές πωλήσεις αλλά και ελκυστική ως προς την είσοδο νέων «παικτών». Τα Ψυγεία στην αρχή του εποχικού τους κύκλου σημειώνουν αύξηση ειδικά στις υποκατηγορίες με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα. Τέλος οι Κουζίνες και τα Πλυντήρια Πιάτων εμφανίζουν σημαντική αύξηση που προέρχεται από τις ελεύθερες συσκευές.

Στις μικρές οικιακές συσκευές συνεχίζεται η θετική πορεία στις περισσότερες πλέον κατηγορίες. Με τις περισσότερες πλέον κατηγορίες να εμφανίζονται με θετικό πρόσημο, το καταναλωτικό κοινό δείχνει να εμπιστεύεται λίγο περισσότερο την αγορά και να στρέφει την προτίμησή του στην προσωπική περιποίηση όπως τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες αλλά και τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Ακολουθούν οι φρυγανιέρες και τα συστήματα σιδερώματος τα οποία παρουσιάζουν αρκετά μεγάλη αύξηση, γεγονός που δικαιολογείται από συγκεκριμένες προωθητικές ενέργειες, οι οποίες απέδωσαν και κέρδισαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Πτώση των απλών κινητών τηλεφώνων για ακόμα ένα τρίμηνο
Παρ' όλα αυτά οι τηλεπικοινωνίες συνολικά σημείωσαν οριακές απώλειες καθώς έπειτα από αρκετές περιόδους πτώσης τα έξυπνα τηλέφωνα διατήρησαν σταθερές τις αξίες σε σχέση με πέρσι. Την ίδια περίοδο τόσο τα σταθερά τηλέφωνα, τα οποία αντέστρεψαν την αρνητική τάση αρκετών περιόδων, όσο και τα ακουστικά τηλεφώνου, που συνεχίζουν σε διψήφιους ρυθμούς ανόδου, εξισορρόπησαν την πορεία των αξιών για το σύνολο της κατηγορίας.

Ανοδική πορεία της τηλεόρασης λόγω Μουντιάλ
Ενώ η έναρξη του Μουντιάλ και η αλλαγή του ψηφιακού σήματος στην Πελοπόννησο τον Ιούνιο συνέβαλαν στην έντονα ανοδική πορεία της τηλεόρασης. Ευνοημένες υπήρξαν οι μεγάλες τηλεοράσεις πάνω από 40 ίντσες ενώ και οι Ultra High Definition συσκευές αυξάνουν συνεχώς τη δυναμική τους. Εν τούτοις ο έντονος ανταγωνισμός και οι προσφορές του λιανεμπορίου οδήγησαν σε πτώση των μέσων τιμών κάνοντας ακόμα πιο προσιτή την αγορά συσκευής από τον καταναλωτή.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια