GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έξι μύθοι για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, που «ακυρώνει» η επιστήμη

Υπάρχουν πολλά στερεότυπα για τις γυναίκες και το σεξ, αλλά οι επιστήμονες κάνοντας δεκάδες έρευνες τα τελευταία χρόνια, καταρρίπτουν όλα ...

Υπάρχουν πολλά στερεότυπα για τις γυναίκες και το σεξ, αλλά οι επιστήμονες κάνοντας δεκάδες έρευνες τα τελευταία χρόνια, καταρρίπτουν όλα αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για τη μονογαμία και το σεξ όσον αφορά τις γυναίκες... 

Οι γυναίκες είναι το ασθενές φύλο. Ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε. Λατρεύουν τους γάμους και θέλουν να είναι μονογαμικές πολύ περισσότερο από τους άνδρες. Ή μήπως όχι;

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που έκαναν κοινωνιολόγοι, γιατροί, ψυχολόγοι και βιολόγοι τα πράγματα είναι μάλλον διαφορετικά. 

Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι λίγο διαφορετική από αυτό που τόσα χρόνια πιστεύαμε.  Έξι μύθοι για την γυναικεία σεξουαλικότητα πλέον καταρρίπτονται.


Μύθος 1ος: Οι γυναίκες είναι μονογαμικές

Στο βιβλίο του «Τι θέλουν οι γυναίκες; Περιπέτειες της επιστήμης στη γυναικεία σεξουαλικότητα» ο Daniel Bergner γράφει ότι «Αυτή είναι μια από τις πιο βολικές υποθέσεις που κάνουμε ως κοινωνία ότι η λίμπιντο των γυναικών λειτουργεί καλύτερα στη μονογαμία σε αντίθεση με την ανδρική. Αυτό είναι τόσο πιστευτό όσο ένα παραμύθι». Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί Γερμανική μελέτη του 2006 από τον ψυχολόγο Dr. Dietrich Klusman του Πανεπιστημίου Hamburg-Eppendorf στη Γερμανία, όπου μετά από έρευνα σε 2.500 ζευγάρια αποκαλύφθηκε ότι οι γυναίκες βαριούνται πολύ πιο γρήγορα το σεξ με τον σύντροφο τους από ότι οι άνδρες. Αντίστοιχη Καναδική έρευνα του 2001 επιβεβαιώνει οτι η σεξουαλική επιθυμία μιας γυναίκας σε μακροχρόνια σχέση φθίνει πολύ γρηγορότερα από αυτή των ανδρών. Η μονογαμικότητα δεν είναι εύκολη για τις γυναίκες λοιπόν.


Μύθος 2ος: Οι γυναίκες δεν σκέφτονται το σεξ όσο συχνά το σκέφτονται οι άνδρες

Παραδοσιακά, οι άνδρες πιστεύεται οτι έχουν πολύ υψηλότερα επίπεδα λίμπιντο από τις γυναίκες. Στο βιβλίο του Bergner, αναφέρονται δείγματα ερευνών που φανερώνουν οτι οι γυναίκες σκέφτονται το σεξ εξίσου συχνά με τους άνδρες και μάλιστα είναι πιο «ρευστές» στο τι τους αρέσει και βιολογικά προγραμματισμένες να ψάχνουν περισσότερους συντρόφους. Το πρόβλημα είναι ότι η κοινωνία ντροπιάζει τις γυναίκες που αγαπούν το σεξ ως εύκολες, ξετσίπωτες και αυτό τις εμποδίζει στο να το κυνηγούν όσο οι άνδρες.

Μύθος 3ος: Οι γυναίκες δεν είναι οπτικοί τύποι, ενώ οι άνδρες είναι

Σύμφωνα με την Meredith Chivers καθηγήτρια και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Queens, της Βρετανίας, μετά από έρευνες πάνω σε ποργνογραφικό υλικό, όπου γυναίκες και άνδρες είδαν ερωτικές ταινίες και εικόνες, τα αποτελέσματα έδειξαν οτι οι γυναίκες αντιδρούν σε πολύ πιο ευρύ φάσμα ερωτικών εικόνων. Και ενώ δηλώνουν οτι δεν απολαμβάνουν την πορνογραφία τόσο όσο οι άνδρες, οι συχνότητες του εγκεφάλου τους στα αποτελέσματα έδειξαν το ακριβώς αντίθετο. 

Μύθος 4ος: Οι γυναίκες χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να ερεθιστούν σεξουαλικά

Σύμφωνα με έρευνες οι άνδρες χρειάζονται περίπου 90 δευτερόλεπτα προκαταρτικών, ενώ οι γυναίκες δεκάδες λεπτά, σωστά; Λάθος λένε οι ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill στην αμερική, που ανακάλυψαν μετά από τεστ ότι και οι γυναίκες και οι άνδρες χρειάζονται μέσο όρο περίπου 10 λεπτά για να ερεθιστούν πλήρως. Και ενώ η σωματική διέγερση δεν συνάδει πάντα με την συναισθηματική όρεξη για σεξ, αυτά τα αποτελέσματα καταρρίπτουν τον μύθο ότι οι γυναίκες είναι βραδείας καύσεως και χρειάζονται χρόνο για να έρθουν σε οργασμό. Οι γυναίκες χρειάζονται περίπου τον ίδιο χρόνο για να φτάσουν σε οργασμό με τους άνδρες και αυτό είναι μεταξύ 4 και 15 λεπτών. Αρκεί να ξέρει ο άνδρας πως να τις διεγείρει.

Μύθος 5ος: Η γυναικεία λίμπιντο πέφτει με την ηλικία

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κλισέ από αυτό, οτι οι γυναίκες μετά τα 40 δεν νοιάζονται για το σεξ. Σύμφωνα με έρευνα του ψυχολόγου David Buss για το Πανεπιστήμιο του Τέξας, οι γυναίκες μεταξύ 30 και 40 έχουν πολύ υψηλότερες ορέξεις για σεξ από οτι οι 2οάρες. Και μάλιστα έχουν περισσότερες πιθανότητες για μεγαλύτερους, δυνατότερους οργασμούς και μάλιστα πολλαπλούς. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Susan Quilliam συγγραφέα του «the New Joy of Sex» αυτό είναι και το μεγαλύτερο μυστικό των γυναικών: το σεξ καλυτερεύει με την ηλικία. 

Μύθος 6ος: Οι γυναίκες δεν κάνουν απλά σεξ, οι οργασμοί κάνουν τις γυναίκες να ερωτεύονται, είναι ορμονικό.

Ο μύθος λέει πως οι άνδρες μπορούν απλά να κάνουν φανταστικό, εξωφρενικά καλό σεξ και να μην ερωτευτούν. Ενώ οι γυναίκες μετά το σεξ θέλουν αγκαλίτσες και φιλάκια και αρχίζουν να ερωτεύονται. Ο Barry Komisaruk, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ, δήλωσε ότι και οι άνδρες και οι γυναίκες εκκρίνουν την ορμόνη οξυτοκίνη  (την ορμόνη της αγάπης) μετά το σεξ αλλά αυτό δεν αποδεικνύει ότι θα ερωτευτεί κανείς στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες του, ο οργασμός προκαλεί πάνω κάτω τα ίδια σε γυναίκες και άνδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια