GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιόρτασε ο Άνθιμος Αλεξανδρούπολης – Βράβευσε με παράσημο δυο καθηγητές του ΔΠΘ

Τα ονομαστήρια του εόρτασε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος την 3η Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα κατά την οποία η Αγία Εκκλησία τιμά τη...

Τα ονομαστήρια του εόρτασε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος την 3η Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα κατά την οποία η Αγία Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας.  

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό, το απόγευμα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, που  τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης ο οποίος ευχαρίστησε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεώς για τον επιστηριγμό τους σε μία δύσκολη εποχή και για τις ευχές τους που ενδυναμώνουν τον εκάστοτε Επίσκοπο στην αποστολή του ενώ από την πλευρά ευχήθηκε προς το εκκλησίασμα και τους κατοίκους της περιοχής να είναι πλούσια η Χάρη και η ευλογία του Θεού στη ζωή όλων.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή, πριν την απόλυση του Εσπερινού, όταν, κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Μητροπόλεως,  ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος τίμησε με το παράσημο της Μητροπόλεως, αυτό της Αγίας Γλυκερίας, δύο πανεπιστημιακούς καθηγητές με πολύχρονη και πολυσήμαντη δράση στην περιοχή. 

Πρόκειται για την Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κα. Ελένη Ταρατόρη η οποία διετέλεσε και Κοσμήτωρ της Παιδαγωγικής Σχολής και τον Καθηγητή Αιματολογίας και Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιο Μπουρίκα.  Και οι δύο, για περισσότερα από 30 έτη υπηρέτησαν προσφέροντας τα μέγιστα στην πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς και στην τοπική κοινωνία. 

Οι καθηγητές, αφυπηρετήσαντες από την πανεπιστημιακή τους έδρα, αποχαιρετούν και την πόλη, επανακάμπτοντας στους τόπους καταγωγής τους. Και οι δύο Καθηγητές και γι’ αυτήν την σημαντικότατη προσφορά τους, πρωτίστως στους φοιτητές τους, και ιδιαίτερα στους δασκάλους και νηπιαγωγούς, η κα. Ταρατόρη και στους ασθενείς και στους συγγενείς τους, ο κ. Μπουρίκας), η Ιερά Μητρόπολή θεώρησε χρέος να τους ευχαριστήσει και να τους τιμήσει. Αντιφωνώντας ο κ. Μπουρίκας και η κα. Ταρατόρη ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη γι’ αυτή την ύψιστη τιμή.

Στον Εσπερινό της 2ας Σεπτεμβρίου παρέστη και ο νέος Πρύτανης του Δ.Π.Θ. κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, ο οποίος ανέλαβε από 1ης Σεπτεμβρίου τα νέα καθήκοντά του. Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε καλή θητεία στον νέο Πρύτανη επ’  ωφελεία των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως




Δεν υπάρχουν σχόλια